Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις με πυραύλους κατασκευής Βόρειας Κορέας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Financial Times ανέφεραν το Σάββατο ότι ουκρανοί στρατιώτες εθεάθησαν να χρησιμοποιούν βορειοκορεάτικους πυραύλους τους οποίους είπαν ότι μια «φίλη» χώρα είχε κατασχέσει από ένα πλοίο και στη συνέχεια τους παρέδωσε στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα όπλα κατασχέθηκαν από τους Ρώσους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι προμήθευσε όπλα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών που λένε ότι γίνονται δια θαλάσσης, αλλά δεν έχουν παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για αυτό και τα βορειοκορεατικά όπλα δεν έχουν εντοπιστεί ευρέως στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία αρνούνται συμφωνίες όπλων

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα είναι «σημαντικός εταίρος» για τη χώρα του, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ομόλογό του, Κανγκ Σουν Ναμ, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Πιονγκγιάνγκ, όπου του έγινε θερμή υποδοχή.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εμφάνισαν βορειοκορεατικά όπλα κοντά στην κατεστραμμένη ανατολική πόλη Μπαχμούτ, η οποία υπήρξε ο τόπος μακροχρόνιων βίαιων μαχών.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα για να γιορτάσει την 70ή επέτειο από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου, την πρώτη από υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο άμυνας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Σόιγκου φωτογραφήθηκε να παρακολουθεί απαγορευμένους βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σε στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, σηματοδοτώντας την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που έχουν διαφορές με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg,  η Βόρεια Κορέα έχει συνάψει «μυστικές εμπορικές συμφωνίες με τη Ρωσία» που θα βοηθούσαν το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν να αντιμετωπίσει τις διεθνείς κυρώσεις και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πυρηνικό της πρόγραμμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ