Σάλος με τον Ρωμανο που ειπε πως η 111 Πτέρυγα Μάχης δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη φωτιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κόσμος καίγεται, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, η εθνική μας άμυνα δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα και μάλιστα όχι από εχθρό, αλλά λόγω της ανικανότητας των ελληνικών Αρχών και του κρατικού μηχανισμού, ο τουρισμός στη Ρόδο δέχτηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα, περιουσίες καταστράφηκαν, επιχειρήσεις έγιναν στάχτη, χιλιάδες ζώα κάηκαν, 500.000 στρέμματα δάσους έγιναν αποκαΐδια, χωριά και πόλεις εκκενώθηκαν και πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους…

Ομως υπάρχουν βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που κλείνουν μάτια και αφτιά σε όλα αυτά και προσπαθούν να παρουσιάσουν μίαν άλλη πραγματικότητα. Σαν τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκο Ρωμανό, που δεν είδε κανέναν κίνδυνο για την 111 Πτέρυγα Μάχης από την πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο, άποψη που εξέφρασε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο κανάλι Κοntra.

O κ. Kαλλιάνος, επιπλέον, στην ίδια συνέντευξή του είπε ότι δεν κινδύνεψαν άνθρωποι από τις φωτιές, «εκτός από κάποια μεμονωμένα περιστατικά», όπως είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας τον θάνατο των πέντε ανθρώπων, παρότι στη συνέχεια επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τον άσχημο χαρακτηρισμό του και να τον πάρει πίσω!

Ο κ. Ρωμανός, με αφορμή την πυρκαγιά στην Αγχίαλο, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι η 111 Πτέρυγα Μάχης δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη φωτιά, απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το σημείο για το οποίο συζητάμε, το οποίο είναι ένα τμήμα του στρατοπέδου, όπου φυλάσσονται συγκεκριμένα πυρομαχικά για την 111 Πτέρυγα Μάχης. Τα δε πυρομαχικά αυτά ουσιαστικά είναι σε επιχωματωμένες αποθήκες και με βάση την ενημέρωση που έχουμε, η οποία θα εμπλουτιστεί και με την ΕΔΕ, την οποία προανήγγειλε ο κ. Δένδιας, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, μεταξύ των οποίων ήταν και η εκκένωση από συγκεκριμένα αεροσκάφη που έφυγαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης και πήγαν σε άλλα σημεία».

Μόνο απαλλακτικό πόρισμα δεν έβγαλε ο κ. Ρωμανός με την εκτός τόπου και χρόνου άποψη που εξέφρασε. Aρα γιατί να γίνει ΕΔΕ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ