Κουλτούρα υποχώρησης και αποφυγής των προβλημάτων απο Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια από τις μεγαλύτερες ζημιές που έχει προκαλέσει στο έθνος η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ηθική. Αλλάζει τον ελληνικό ανθρωπότυπο∙ από γενναίο, γεμάτο αυταπάρνηση και προσήλωση στο καθήκον, τον μετατρέπει σε φοβικό, ρίψασπι, που αδειάζει τη γωνιά αμέσως μόλις δει κίνδυνο.

εφημερίδα «δημοκρατία»

Ο Έλληνας, ως αρχετυπική φιγούρα, είναι εκείνος που μένει ενώ μπορεί να φύγει, που αναμετράται με τις αντιξοότητες ενώ μπορεί να τις αποφύγει, που συγκρούεται για αξίες και ιδανικά ενώ έχει την επιλογή να το… αμελήσει και να αμειφθεί υλικά γι’ αυτό.

Η ελληνική προσταγή και συνάμα παραδοχή και στάση ζωής είναι το «φυλάττομεν Θερμοπύλας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι σύνεση είναι η αποφυγή αυτής της… άχαρης υποχρέωσης και εφαρμογής των άγραφων νόμων του έθνους.

Η κυβέρνησή του, επειδή αδυνατεί να παράγει αποτελέσματα, επιλέγει την οδό της φυγής. Σε κάθε μικρή ή μεγάλη κρίση, σε βροχές, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές, νομίζει ότι στέλνοντας μήνυμα με προσταγές εκκένωσης χωριών, πόλεων και περιοχών κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Η ιδεολογία και η συμπεριφορά του… τρέσαντος και του ριψάσπιδος είναι κυβερνητική επιλογή και πρόταση!

Αυτή η «κουλτούρα» της υποχώρησης και της αποφυγής αντιμετώπισης των προβλημάτων στη νεότερη μεταπολιτευτική Ιστορία αρχίζει από την κυβέρνηση Σημίτη, που κατά την Κρίση των Ιμίων είχε τρεις απώλειες ηρωικών αξιωματικών, υπέστειλε την ελληνική σημαία και ανέχτηκε το γκριζάρισμα του Αιγαίου. Τότε, τα παπαγαλάκια του σημιτικού «εκσυγχρονισμού» είχαν σαν μόνιμη επωδό το «τι θέλατε; Πόλεμο; Να είχαμε νεκρούς; Καλύτερη δεν ήταν η υποχώρηση;».

Η ιδεολογία των Ιμίων βρίσκει έναν γνήσιο εκπρόσωπο και συνεχιστή της στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κυβερνά με SMS εκκένωσης χώρων (και αν συνεχιστεί έτσι θα γίνει και της χώρας) που στέλνει από τον αριθμό 112.

Είναι προφανές ότι και σε πρακτικό και σε θεωρητικό επίπεδο το σύστημα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλήρως ασύμβατο με τις ανάγκες, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του ελληνικού έθνους.

Αξίζουμε καλύτερα από την καμένη γη που αφήνει πίσω του αυτός ο άνθρωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ