Ανακλήθηκε ο πρέσβης των Σκοπίων στην Ιαπωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρεσβευτής των Σκοπίων στην Ιαπωνία, ο οποίος είναι επίσης διαπιστευμένος στη Νότια Κορέα, Γκόραν Τσέκοφ, απολύθηκε από τη θέση του κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Νόμο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου Στέβο Πενταρόφσκι.

«Σχετικά με την κινηθείσα διαδικασία για την πρόωρη ανάκλησή του, καθώς και τους λόγους της, σας παραπέμπουμε να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Εξωτερικών για περισσότερες λεπτομέρειες», προτρέπει το γραφείο του προέδρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις νομικές αρμοδιότητες και τις εσωτερικές διαδικασίες, η Επιτροπή στο πλαίσιο του Υπουργείου Εξωτερικών συνέστησε στον Υπουργό Εξωτερικών να προτείνει στην Κυβέρνηση την ανάκληση του νυν πρέσβη των Σκοπίων στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το κανάλι Tv24  ο πρέσβης καταγγέλθηκε από δύο γυναίκες. Μία είναι υπάλληλος της πρεσβείας και μία γυναίκα από το Τόκιο για σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελιστική, απρεπή και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας, όπως αναφέρουν τα media των Σκοπίων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ