Το σήριαλ της επικοινωνίας Πούτιν – Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο προτεινόμενος ρωσικός «κόμβος φυσικού αερίου» στην Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των συναντήσεών του με Αφρικανούς ηγέτες.

Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών για τις πωλήσειςφυσικού αερίου στην Τουρκία (σ.σ. επειδή έχει γίνει χώρα διέλευσης για την Ευρώπη), πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται η αποθήκευση τεράστιων όγκων φυσικού αερίου.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Πούτιν πρότεινε την ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου στο τουρκικό έδαφος, όπου θα μπορούσε να ανακατευθυνθεί ο χαμένος όγκος διέλευσης μέσω του Nord Stream. Η τουρκική πλευρά σημείωσε ότι σχεδόν όλα είναι έτοιμα όσον αφορά τις υποδομές για την υλοποίηση του έργου του κόμβου, αλλά είναι απαραίτητη η τροποποίηση της νομοθεσίας.

Το… σήριαλ της επικοινωνίας Πούτιν-Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, αυτός και ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες την προσεχή Τετάρτη, αλλά ακόμα και αυτή η συμφωνία δεν ήρθε τόσο εύκολα!

«Θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, ο Πρόεδρος [Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν πρότεινε μια συνομιλία, αλλά πρόσφερε μια ώρα που δεν ήταν πολύ βολική για μένα. Πρότεινα σήμερα – είναι άβολα, πρότεινα αύριο – είναι επίσης άβολα. Λοιπόν, συμφωνήσαμε να μιλήσουμε, κατά τη γνώμη μου, την Τετάρτη. Θα μιλήσουμε εκεί και θα αποφασίσουμε», είπε ο Πούτιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ