Γευγελή: Το κέντρο διαχείρισης κρίσης έλαβε κλήση από το ελληνικό 112 και σώθηκε ανθρώπινη ζωή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αργά χθες το βράδυ, σε συνεργασία με τον ελληνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, διασώθηκε ένας Ρουμάνος που είχε καρδιακά προβλήματα και διέμενε χθες το βράδυ στη Γευγελή, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων  των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  η κλήση του για βοήθεια, πιθανότατα λόγω της εγγύτητας των συνόρων, ελήφθη αρχικά από τον αριθμό 112 σε σταθμό βάσης στην Ελλάδα.

 Επειδή όμως όλες οι χώρες που διαθέτουν τον ευρωπαϊκό ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 συνεργάζονται και βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους, η ομάδα εφημερίας της ελληνικής υπηρεσίας 112 επικοινώνησε αμέσως με την υπηρεσία των Σκοπίων 112 στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

«Άμεσα, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές διαδικασίες, συντονίστηκε η επέμβαση της Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας από τη Γευγελή και ο Ρουμάνος πολίτης σώθηκε με την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας.

Αυτή η περίπτωση της διασυνοριακής, δηλαδή της διακρατικής συνεργασίας των δύο χωρών, για τη διάσωση ενός πολίτη από τρίτη χώρα αντανακλά τη δυνατότητα να σωθούν οι ζωές πολιτών από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, εάν βρίσκονται σε χώρα που βρίσκεται στο σύστημα τον ευρωπαϊκό ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112», αναφέρει το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων των Σκοπίων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ