Βαρύ πλήγμα στο PKK

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετοί Κούρδοι των  Συριακών Δυνάμεων στη βόρεια Συρία, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «πιστοί στον αμερικανικό στρατό» σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στη δεύτερη τουρκική αεροπορική επιδρομή μέσα σε μια εβδομάδα, στην ανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένων μη Σύριων υπηκόων, βομβαρδίζοντας ένα στρατόπεδο των δυνάμεων των «SDF», βόρεια της συριακής επαρχίας Χασάκα.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι στην αγροτική περιοχή της Χασάκα, την Παρασκευή, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε ένα στρατόπεδο και το αρχηγείο των «SDF», στην Αμούντα, βόρεια της Αλ-Χασάκα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 μαχητές των «SDF».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις των «SDF» επέβαλαν έναν ασφαλή και στρατιωτικό κλοιό στην περιοχή στόχευσης, η οποία βρίσκεται κοντά στα συρροτουρκικά σύνορα, στο χωριό  Χιρμπέτ αλ Μαλάχ στην περιοχή της Αμούντα.

Την περασμένη Πέμπτη, τουρκικά μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν δύο στρατιωτικά οχήματα των δυνάμεων «Qasd» στο δρόμο προς τα χωριά Αλ Χαζνέχ  και Ταλ λΜααρούφ  στην περιοχή Καχτανίγια, βορειοανατολικά της Χασάκα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 από τους μαχητές της.

Με αυτή την τουρκική αεροπορική στόχευση, ο αριθμός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές που ελέγχονται από τις «SDF» πιστές στον στρατό των ΗΠΑ, στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, έχει αυξηθεί σε 30, από τις αρχές του 2023, σκοτώνοντας 60, συμπεριλαμβανομένων ηγετών ξένων εθνικοτήτων, και τραυματίζοντας δεκάδες δυνάμεις των «SDF», γράφει η αραβική ‘Σαάμπ Ταίμς’.

Μάλιστα για τα περιστατικά αυτά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «ο ήρωας μεχμέττσικ συνεχίζει τον αγώνα του αποτελεσματικά κατά των τρομοκρατών στη βόρεια Συρία».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ