Πακιστάν: Πάνω απο 40 νεκροί σε έκρηξη σε πολιτική συγκέντρωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι από 40 νεκροί και τουλάχιστον 150 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε χθες σε συγκέντρωση κόμματος στο Πακιστάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε συγκεκριμένα σε συγκέντρωση του συντηρητικού κόμματος Jamiat Ulema Islam-Fazl (JUI-F) στο Bajur της επαρχίας Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, με τις πακιστανικές αρχές να επιβεβαιώνουν επίσημα τον πολύ μεγάλο αριθμό απωλειών από την έκρηξη, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι αυτές είναι πολύ πιθανόν να αυξηθούν.

Σε βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου μπορούμε να δούμε δεκάδες ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο και άτομα που βρίσκονταν στην συγκέντρωση του κόμματος, γνωστού για τις σχέσεις του με το σκληροπυρηνικό πολιτικό Ισλάμ στην πρώην φυλετική περιοχή του Μπαζάουρ, να μεταφέρονται αιμόφυρτα για τις πρώτες βοήθειες.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής η πακιστανική Αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τα αίτια της έκρηξης. Να σημειωθεί πως τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως μεταξύ των νεκρών είναι και ο σκληροπυρηνικός κληρικός και πολιτικός ηγέτης του JUI, Maulana Ziaullah.

Όλα αυτά, την ώρα που η ασιατική αυτή χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση των επιθέσεων ισλαμιστών ενόπλων, όταν «κατέρρευσε» μία συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των Πακιστανών Ταλιμπάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan -TTP) και του Ισλαμαμπάντ. Η οργάνωση TTP υποστηρίζει ότι είναι έμμεσα συνδεδεμένη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ