Κακοποιημένη 18χρονη ένωσε όλη τη Βουλγαρία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύμα διαμαρτυριών κατά της βίας σαρώνει όλη τη Βουλγαρία. Αφορμή για τις διαδηλώσεις είναι  η υπόθεση μιας άγριας επίθεσης σε 18χρονο κορίτσι στη Στάρα Ζάγκορα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή την Παρασκευή, όταν συγγενείς της κακοποιημένης 18χρονης μίλησαν στον αέρα του καναλιού Nova, για τα εξαιρετικά σοβαρά τραύματα με μαχαίρι από τον φερόμενο δράστη-φίλο του θύματος στα τέλη Ιουνίου, όπου εισήχθη στο νοσοκομείο και της έκαναν 400 ράμματα!

Την Κυριακή το πρωί συνελήφθη ο δράστης και η εισαγγελία δήλωσε ότι επισπεύδει την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί μετά την πράξη του αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω ελαφρών σωματικών βλαβών.

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε 20 πόλεις

Σήμερα, Δευτέρα,  στις 6 το απόγευμα θα γίνουν διαδηλώσεις συμπαράστασης μπροστά από τα δικαστικά μέγαρα σε περισσότερες από 20 πόλεις.

Στο Facebook εμφανίστηκαν αναρτήσεις που έδειχναν ποια ήταν η τραυματισμένη κοπέλα και το όνομά της. Σύμφωνα με τη Νέβενα Ιβάνοβα από το ίδρυμα Ντομπροτβόρτσι, το θύμα ονομάζεται Ντεμπόρα Μιχαήλοβα. Ξεσηκώνει τον κόσμο στη Βάρνα να συγκεντρωθεί σε μια πορεία για να υποστηρίξει τη 18χρονη.

Η ανάρτησή της είχε μεγάλη απήχηση στη βουλγαρική κοινωνία που εξέφρασε τη συμπαράσταση της.

Όπως σημειώνεται ο δράστης με το όνομα Γκεόργκι Γκεοργκίεφ την γρονθοκόπησε της έσπασε τη μύτη, της έκοψε τα μαλλιά και την χάραξε με μαχαίρι σε 21 σημεία του σώματός της με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και να της γίνουν 400 ράμματα.

Μετά την πράξη αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς οι γιατροί χαρακτήρισαν τα τραύματα ως ελαφρά σωματική βλάβη. Η κοπέλα κλείστηκε στο σπίτι και δεν μίλησε σε κανέναν μέχρι εκείνη τη μέρα, όταν η μητέρα της και ένας συγγενής της αποφάσισαν να πουν σε όλη τη Βουλγαρία και σε όλο τον κόσμο για το τι είχε συμβεί, σημειώνουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ