Ελ Αλαμέιν: Συνάντηση παλαιστινιακών παρατάξεων με επικεφαλής τον πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Κυριακή, η πόλη Ελ Αλαμέιν θα φιλοξενήσει  τη διάσκεψη των γενικών γραμματέων των παλαιστινιακών παρατάξεων, μετά από πρόσκληση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς Αμπού Μαζέν, με τη συμμετοχή των ενεργών παρατάξεων στην παλαιστινιακή σκηνή, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Έχει προγραμματιστεί  οι παλαιστινιακές παρατάξεις  να συζητήσουν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, τρόπους για τον τερματισμό της διαίρεσης,τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παλαιστινιακή υπόθεση και θα συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο εθνικό και πολιτικό όραμα για την αντιμετώπιση της (ισραηλινής) κατοχής.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς Αμπού Μαζέν θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ελ Αλαμέιν, στην οποία θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παλαιστινιακή υπόθεση και το όραμά του, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από σημεία, κυρίως την έμφαση στον κεντρικό ρόλο της PLO ως νόμιμο εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού και την έμφαση στην ανάγκη για ενότητα μεταξύ των Παλαιστινίων και την υιοθέτηση της επιλογής της λαϊκής αντίστασης και ενότητας, θέση μεταξύ όλων των παρατάξεων.

Το Παλαιστινιακό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα, Φατάχ, ανέφερε σε δήλωση Τύπου ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της συνάντησης είναι η ενοποίηση της παλαιστινιακής θέσης και η συμφωνία σε ένα ενιαίο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ισραηλινής κατοχής.

Με τη σειρά του, το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς είπε ότι η συνάντηση Ελ Αλαμέιν έρχεται υπό το φως της κλιμάκωσης της ισραηλινής επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα της συνεχούς εισβολής στο ιερό Τζαμί Αλ Άκσα, τονίζοντας ότι επιδιώκει σε αυτή τη συνάντηση να ενοποιήσει την Παλαιστινιακή θέση και συμφωνία για ένα ενιαίο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατοχής.

Επιπλέον, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εξέδωσε δήλωση Τύπου στην οποία δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τις συμμετέχουσες δυνάμεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό να αντιμετωπίσει τις εξτρεμιστικές πολιτικές της κατοχικής κυβέρνησης και προστασία των παλαιστινιακών δικαιωμάτων από σχέδια εκκαθάρισης.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανέφερε ότι θα εγείρει μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η ακύρωση της Συμφωνίας του Όσλο και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν, και η απόσυρση της αναγνώρισης της ισραηλινής κατοχής, εκτός από την ανοικοδόμηση τους θεσμούς της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και τη συμμετοχή όλων σε αυτήν.

Ενώ η Επιτροπή Ανώτατης Ηγεσίας των κρατουμένων της Φατάχ στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές τόνισε ότι ο τερματισμός του εσωτερικού διχασμού είναι εθνικό, θρησκευτικό, ανθρώπινο και ηθικό καθήκον.

Η φιλοξενία από την Αίγυπτο της συνάντησης των γενικών γραμματέων των παλαιστινιακών φατριών έρχεται μετά από πρόσκληση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς Αμπού Μαζέν και επιβεβαίωση του κεντρικού και ιστορικού ρόλου της Αιγύπτου στην παλαιστινιακή υπόθεση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ