Γιώργος Πατούλης: Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της ΝΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά δεν θα κατέβει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος για ακόμη μια φορά για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης.

Ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί παρά το γεγονός ότι μέχρι και λίγες ώρες πριν, ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια μέχρι τέλους.

Ωστόσο, η στήριξη που έδειξε η Νέα Δημοκρατία στο Νίκο Χαρδαλιά η οποία «επισημοποιήθηκε» σήμερα με την ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος με το κόμμα για την Περιφέρεια φαίνεται πως έκοψε τα φτερά στον κύριο Πατούλη ο οποίος έσκυψε το κεφάλι και θέλησε να κάνει ένα βήμα πίσω και να αποσυρθεί.

«Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μου. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» τόνισε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

Μπορεί να έπαιξε τον ρόλο του και το απαράδεκτο ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο κ. Πατούλης στο Ζάππειο και μάλιστα σε ημέρα εθνικού πένθους λόγω της συντριβής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στην Κάρυστο, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά λένε ότι αυτό ήταν απλά μια πρόφαση.

Η ΝΔ είχε βάλει στόχο τον Νίκο Χαρδαλιά ήδη από τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, τότε ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τώρα, όμως δέχτηκε.

Η ανακοίνωση περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.
Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά

Τον Νίκο Χαρδαλιά θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για Περιφερειάρχη Αττικής, όπως έκανε γνωστό σήμερα, με ανακοίνωσή της, η Πειραιώς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έλαβε και επίσημα το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ