Η Αθήνα το 1920, σε ένα καταπληκτικό βίντεο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιερά Οδός στο ύψος του Αγίου Σάββα. Στη δεκαετία του 1920 λίγο πριν την περιοχή που βρίσκεται σήμερα ο σταθμός μετρό Ελαιώνας, υπήρχαν δεντράκια, καφενεία κι η θρυλική εκκλησία του Αγίου Σάββα. Σήμερα υπάρχει μια βιομηχανική περιοχή με άπειρα συνεργεία και μεγάλες μεταφορικές εταιρείες που εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα.

IMG 7877

4 10Κάποτε στη λεωφόρο Συγγρού μπορούσες να βγεις και να παίξεις μπάλα ενώ δεν ήταν αδύνατο να συναντήσεις και κανένα προβατάκι. Σήμερα, αντίθετα, θα βρεθείς  στο κέντρο μιας πολυσύχναστης Λεωφόρου με τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης του αθηναϊκού κέντρου.

Η Πλατεία Μεταξουργείου το 1920, είχε μικρά λεωφορεία και γαϊδουράκια φορτωμένα πραμάτεια, σε μια περιοχή που έναν χρόνο μετά ζει μια άνθιση μέσα από τα πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ που έχουν φέρει έναν hipster αέρα στα πέριξ.

athina 1920 680 4 3Πατησίων και Ηπείρου. Σε μια περιοχή πολύ κοντινή στο Πολυτεχνείο ένας καλοντυμένος κύριος πίνει το καφεδάκι του όσο ένα μικρό παιδάκι αναζητεί συντροφιά στο παιχνίδι του, στην άδεια από αμάξια λεωφόρο. Σήμερα, μιλάμε για μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του αθηναϊκού κέντρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ