Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο στη Σμύρνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρά τραυματίστηκε Τουρκάλα υπάλληλος σε ένοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο στη Σμύρνη.

Ο ύποπτος που πραγματοποίησε την επίθεση συνελήφθη φέροντας ένα πιστόλι.

Τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι «διανοητικά ανάπηρος», ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την επίθεση.

IMG 7949

Η γυναίκα που τραυματίστηκε, μπροστά από το κτίριο του Σουηδικού Επίτιμου Προξένου στη Σμύρνη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κυβερνήτη της Σμύρνης, η Εμινέ Τ. τραυματίστηκε από την ένοπλη επίθεση του διανοητικά ανάπηρου Ζ.Ο. μπροστά από το κτίριο στη λεωφόρο Cumhuriyet.

Η γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός της και υπάρχουν φόβοι για τη ζωή της, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας Tepecik.

3 5
Όπως σημειώνεται η γυναίκα εργαζόταν ως γραμματέας στο Σουηδικό Επίτιμο Προξενείο στο Alsancak.

Αστυνομικές ομάδες ξεκίνησαν έρευνα μεγάλης κλίμακας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς  δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα σχετικά με την ένοπλη επίθεση μπροστά από το κτίριο του Σουηδικού Επίτιμου Προξενείου στη Σμύρνη.

Στο μήνυμα που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τουντς καταδίκασε έντονα την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη γυναίκα.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε, «Έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική έρευνα για τη διαλεύκανση αυτού του τραγικού περιστατικού. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ο προστάτης των δικαιωμάτων και του δικαίου των αποστολών που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων της και οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι η εγγύηση της ειρήνης τους».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ