Δεν μπορεί μια χούφτα λαμόγια να αμαυρώνουν τα υπέροχα ελληνικά νησιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές τις ημέρες τα δίκτυα της ενημέρωσης εντόνως ασχολούνται με τις υπερ χρεώσεις των τουριστών στα πάντα εκεί των δύο νησιών Μύκονο και Σαντορίνη, τα οποία έτσι πλέον διαφημίζονται αρνητικά. Όμως υπάρχουν και άλλα νησιά ίδια νησιά Αιγαιοπελαγίτικα νησιά και εφάμιλλα των δύο κοσμοπολίτικων στα οποία οι χρεώσεις είναι σημαντικά χαμηλότερες, που το μόνο τους μειονέκτημα είναι το ότι δεν το επισκέπτονται δυνατά ονόματα. Οι ακριβές τιμές σε μέρη που συχνάζουν οι επώνυμοι, είναι σήμερα σύνηθες, διεθνώς, και αρχίζουν ακόμα και από την τιμή του καφέ.

Συνεπώς τίποτε το καινούργιο. Υπάρχει όμως και κάτι και παλιό και καινούργιο για τα νησιά, και αυτό είναι οι εκπαραθυρώσεις εκπαιδευτικών από τα σπίτια που διέμεναν, ιδιαίτερα όταν η «σαιζόν» άρχιζε λίγο νωρίτερα.

Όπως τώρα, και που το υπουργείο δεν δίνει «δεκάρα» είτε απαγορεύοντας εξώσεις μέχρι τη λήξη της σχολικής περιόδου,ή και λήγοντας την σχολική χρονιά κατά τι νωρίτερα. Πλήρης αδιαφορία ένεκα η «ελεύθερη αγορά» ή κάτι άλλο; Αυτές οι καταστάσεις, που καθημερινά καταγγέλλονται από την ενημέρωση, πρέπει και να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται δια παντός φροντίζοντας για την ηρεμία στα νησιά.

Έχουν και οι κάτοικοι στα νησιά υποχρεώσεις, μικρές μεν, υποχρεώσεις δε όπου χρειάζεται, και οι ίδιοι να συμβάλλουν εποικοδομητικά. Επίσης πρόσφατα ανέκυψε και το θέμα της αύξησης, τί άλλο, του αριθμού των ασθενοφόρων, κατά τους θερινούς ιδιαίτερα μήνες, αφού ο πληθυσμός στα νησιά αυξάνεται λόγω των παραθεριστών.

Όμως αυτό δεν πρέπει να συνεπάγεται μόνο με την αύξηση της φορολογίας και της αγρότισσας, των 400 € σύνταξης, από τις βουνοπλαγιές, συν τοις άλλοις. Που να είναι λοιπόν η ευθύνη της πολιτείας να διοικήσει σωστά και δίκαια, εξαλείφοντας τα προβλεπόμενα προκύπτοντα;

Μαθεύτηκε, τέλος, ότι μεταβαίνει εισαγγελέας σε νησί, για να διαλευκάνει «έγκλημα χρονοτριβής» έγκαιρης μετάβασης ασθενοφόρου συνεπεία της οποίας η ασθενής απεβίωσε. Αφού λοιπόν και από τον εισαγγελέα εξαρτάται το αδόκητο συμβάν, γιατί δεν υπάρχει προβλέψιμη εισαγγελική επέμβαση αποφυγής αυτού; Δηλαδή ύπαρξη ποινής δια τους παραβάτες εκτέλεσης συναφών των ιατρικών καθηκόντων;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ