Η Μόσχα ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να ενισχύσει τις μαχητικές ικανότητες της Αλγερίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλει στην ενίσχυση των πολεμικών δυνατοτήτων των Αλγερινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό έγινε κατά τη συνάντησή του στη Ρωσία με τον Αρχηγό του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλγερίας.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη στρατιωτική συνεργασία με μη δυτικές χώρες, ενώ αντιμετωπίζει μια αντεπίθεση στην Ουκρανία στη σύγκρουση που ξεκίνησε πριν από 17 μήνες.

«Δώσαμε ένα σαφές μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ρωσία και η Αλγερία έχουν δεσμευτεί να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα παρά την άνευ προηγουμένου πίεση από τη Δύση», δήλωσε ο Σόιγκου σε συνέντευξή του στον Αρχηγό του Επιτελείου του Αλγερινού Στρατού Σαΐντ Τσενγκρίχα.

Τόνισε ότι «η Ρωσία πάντα υποστήριζε το δικαίωμα κάθε χώρας να λαμβάνει κυρίαρχες αποφάσεις σχετικά με όλα τα διεθνή και εσωτερικά ζητήματα, ειδικά εκείνα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας».

Πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει η ηγετική θέση της Αλγερίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας στη Βόρεια Αφρική».

Ο Σόιγκου τόνισε ότι «το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να βοηθήσει στην ενίσχυση των μαχόμενων δυνατοτήτων των αλγερινών δυνάμεων».

Al Wasat.ly

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ