Ταξίδι αστραπή Μητσοτακη στην Αίγυπτο – Για ποιο λογο βιάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αίγυπτο θα βρεθεί αύριο (Πέμπτη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επίσημη επίσκεψη και το πρωί (11:00) είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο στο Ελ Αλαμέιν, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και εν συνεχεία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Αυτή η επίσκεψη θα ήταν ίσως και μια καλή ευκαιρία να γίνει μια προσπάθεια να διορθωθεί το «ρήγμα» που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο χωρών, ειδικά μετά την θερμή επαναπροσέγγιση του Καΐρου με την Τουρκία, με την Αθήνα απαθή θεατή των εξελίξεων.

Λέμε όμως «θα ήταν», γιατί φαίνεται πως η σχέση της Ελλάδας με μια μεγάλη αραβική δύναμη όπως η Αίγυπτος, δεν είναι μάλλον στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Γιατί αν αποτελούσε προτεραιότητα, η επίσκεψη δεν θα ήταν «αστραπή» των λίγων ωρών.

Εξίσου σημαντικό με τη συνάντηση με τον Σίσι, είναι προφανώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το να γυρίσει στην Ελλάδα για να πάει στη… Μεσσήνη.

Εκεί, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση (19:00) για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού, τον οποίο στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο δημαρχείο Μεσσήνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ίδια εκδήλωση θα βρίσκεται και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ