Όταν το τουρκικό παρακράτος και ο …Κυριάκος Μητσοτάκης χτυπούσαν τον Πάνο Καμμένο για την αμερικανική βάση στην Κάρπαθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό παρακράτος είναι πανίσχυρο και έχει τεράστιες πρόσβασεις στην άλλη όχθη του ατλαντικού. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με την ακύρωση του East Med, ο οποίος μάλιστα αποτελούσε νόμο του αμερικανικού κράτους, επί κυβερνήσεων Τσίπρα – Καμμένου και Τραμπ. Εκεί ακριβώς αποκαλύψαμε το πως η Τουρκία έχει χρηματοδοτήσει και έχει τοποθετήσει στελέχη σε κορυφαίες θέσεις του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, όπως παλαιότερα είχε τοποθετήσει τον Μπράιζα στην ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ, προκειμένου να ακυρώσει την πολιτική των αγωγών του Κώστα Καραμανλή.

Τώρα, το βρώμικο παιχνίδι το έπαιξε η τουρκάλα και υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, Ναζ Ντουράκογλου. Η οποία εξαπάτησε το αμερικανικό κογκρέσο στέλνοντας μία επιστολή με την οποία υπαγόρευε στους δημοκρατικούς νομοθέτες ότι ο east Med δεν εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα! Την συγκεκριμένη επιστολή την είχαν αποκαλύψει ο Μπιλιράκης και η Μαλλιωτάκη, Ελληνοαμερικάνοι βουλευτές που προσπάθησαν να υπερασπίσουν το εθνικό συμφέρον, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση από την Αθήνα.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέγραψε την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χωρίς να διασφαλίσει ούτε τον αγωγό, ούτε φυσικά το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, όρος που είχε τεθεί απαρέγκλιτα από τον Πάνο Καμμένο για την λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα έγινε η μοναδική χώρα που υπέγραψε μία αμυντική συμφωνία από την οποία όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά έχασε και τα κεκτημένα!

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν, στο Κογκρέσο ψηφίζεται μία ιστορική τροπολογία για την δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στα ελληνικά νησιά. Πρόκειται εκ πρώτης όψεως, για την μεγάλη δικαίωση του Πάνου καμμένου, ο οποίος είχε αγωνιστεί για την δημιουργία αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο και είχε δώσει μάλιστα τα χέρια με τον τότε εμβληματικό υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis!

Στην συμφωνία Καμμένου – Mattis συμπεριλαμβανόταν ένας στρατηγικός όρος για την Ελλάδα: Η αμερικανική αντιπυραυλική ομπρέλα τόσο για την Κάρπαθο όσο και για ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο, η οποία θα προστάτευε τα ελληνικά νησιά με αμυντική συμφωνία η οποία θα βασιζόταν στο άρθρο 51 παρ. 2 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, που αναφερόταν ρητά στην συμφωνία.

Ο συγκεκριμένος όρος έχει υπαρξιακή σημασία για την Ελλάδα. Σε περίπτωση που κάποιο ελληνικό νησί απειληθεί, τότε η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα θα έπρεπε να παρέμβει, ανεξαρτήτως εχθρού, για να ενισχύσει την ελληνική εθνική άμυνα! Ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ δηλαδή, Αφού η διμερής συμφωνία ήταν συγκεκριμένη και με αυστηρές δεσμεύσεις. Όπως ακριβώς η ελληνογαλλική συμφωνία.

Αυτά που ακολούθησαν τότε, ήταν τραγικά. Τόσο ο αμερικανός υπουργός άμυνας ο οποίος ήδη ήταν στο στόχαστρο των Τούρκων, όσο και ο Πάνος Καμμένος, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σε ένα επαναλαμβανόμενο ρεσιτάλ γελοιότητας, ακόμα και ως πρωθυπουργός, ειρωνευόταν την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου, λειτουργώντας ως φερέφωνο του Ερντογάν!

Δείτε την αισχρή δήλωση Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής:

Το θέμα φυσικά δεν είναι τι κάνουν οι Τούρκοι, αλλά τι κάνουμε εμείς. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυστυχώς έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων πάρα για τον ελληνισμό. Εξού και η παγωμένη αντίδραση στις εξελίξεις στο Κογκρέσο για την δημιουργία αμερικανικών βάσεων στα ελληνικά νησιά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φυσικά είναι θετική για την Ελλάδα, εφόσον πατήσει πάνω στην συμφωνία που είχε επιτύχει ο Πάνος Καμμένος με τον τότε αμερικανό ομόλογό του. Δηλαδή, αμερικανική στρατιωτική βάση σε ένα ελληνικό νησί, με αντίστοιχη αντιπυραυλική ασπίδα η οποία θα συνδράμει αμυντικά την Ελλάδα σε επικείμενη απειλή, όπως αυτοί ορίζεται στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

Όχι μία απλή βάση σε ένα νησί που από ελληνικό θα μεταμορφωθεί σε νατοϊκό και θα υπάγεται στην συνολική συμφωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν που σκανδαλωδώς δεν περιλαμβάνει την ρητή αναφορά στο άρθρο 51.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ