Μολδαβία: Όχημα εμβόλισε την πύλη της πρεσβείας της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Κισινάου,  όχημα που οδηγούσε ένας άνδρας εμβόλισε την πύλη του κτιρίου της ρωσικής πρεσβείας και προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη σε γειτονική πόλη. Αυτό αναφέρθηκε χθες, 2 Αυγούστου,  από την υπηρεσία Τύπου της αστυνομίας της Μολδαβίας.

«Ένας άνδρας που οδηγούσε μια Mercedes έπεσε με το αυτοκίνητό του στην πύλη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κισινάου και μετά τράπηκε σε φυγή», αναφέρει το κανάλι της αστυνομίας στο Telegram.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε στο δρόμο για την πόλη Στράσενι. Παρά τις απαιτήσεις να σταματήσει, ο άνδρας συνέχισε να κινείται, χτυπώντας άλλα δύο αυτοκίνητα στην πορεία.

Οι αστυνομικοί ανάγκασαν τον παραβάτη να σταματήσει στην περιοχή Στρασένσκι. Όλες οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας Νικολάε Ποπέσκου ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου σχέδια για μείωση του αριθμού του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι υπάλληλοι της ρωσικής διπλωματικής αποστολής ενδέχεται να εμπλέκονται στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μολδαβία.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η απόφαση των μολδαβικών αρχών να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων της Ρωσικής Πρεσβείας αποτελεί συνέχεια της εχθρικής πολιτικής που ακολουθεί το Κισινάου πρόσφατα, όπως σημειώνει το ρουμανικό Digi24.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ