Μεγάλες αλλαγές: Φυλακή και βαριά πρόστιμα ακόμα ακόμα και σε όσους διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αποφάσισε η κυβέρνηση για τους εμπρηστές, κατά την διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Όπως αποφάσισαν οι υπουργοί, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα προκειμένου να συζητηθούν τα νομοθετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όσοι προκαλούν φωτιές ακόμα και από αμέλεια, θα είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.

Οι αλλαγές στα διοικητικά πρόστιμα θα προωθηθούν άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία, ενώ οι νομοθετικές αλλαγές αναμένονται τον Σεπτέμβριο, όταν λειτουργήσει και πάλι η Βουλή.

«Θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά» ανέφερε ο Γ. Φλωρίδης, ενώ ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι αντίστοιχα με αυτά για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό σε Χανιά και Γρεβενά

Ένας 80χρονος άνδρας συνελήφθη στα Χανιά, καθώς προκάλεσε πυρκαγιά ενώ βρισκόταν στο χωράφι του και κλάδευε ένα δέντρο. Τα κλαδιά έπεσαν πάνω σε δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, προκαλώντας βραχυκύκλωμα στο σύστημα. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και έκαψε συνολικά 2 στρέμματα.
Για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στα Γρεβενά, συνελήφθη από τις Αρχές ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος έκαιγε ξερόχορτα στο οικόπεδό του, με αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν και να απειλήσουν ακόμα και σπίτια. Η φωτιά κατέκαψε πευκοδάσος και έφτασε μια ανάσα από κατοικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ