Κύπρος: Η άγνωστη δράση του τουρκικού παρακράτους στις ΗΠΑ για την προετοιμασία της εισβολής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και έτσι, και πάντα, σύμφωνα με τα ευκόλως εννοούμενα, εκ των συναντήσεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη και με τον επαναπατρισμένο Τουρκοκύπριο, το Κυπριακό βαίνει να επιλύεται μέσα στο επόμενο έτος 2024 δηλ. κοντά 50 χρόνια μετά τον αιμοχαρή για τον Ελληνισμό και αιματοβαμμένο με αίμα προδομένων ηρώων, προβληματισμό τον Ιούλιο του 74.

Καλό θα είναι να θυμηθούμε πως τα πάντα ξεκίνησαν με την πτώση της προεδρίας Νίξον. Τεχνηέντως είχε προηγηθεί η πτώση της αντιπροεδρίας Σπύρο Άγκνιου μετά την, έτσι στα ξαφνικά, αποκάλυψη μιας καλοστημένης «φοροδιαφυγής» ύψους περίπου στα 10.000 $ ΗΠΑ, και πάντα στα …χαρτιά, πράγμα που λίγο αργότερα τον «έσκασε» με ένα θάνατο δημοσιευμένο στα ψιλά.

Στα πολύ ψιλά, και λίαν δυσκόλως αναγνώσιμα. Τον αντικατέστησε στην θέση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, κάποιος μεχρι τότε άγνωστος (άγνωστος και η επιλογή αυτού από το πουθενά) Τζέραλντ Φόρντ μετέπειτα, κατά «προαγωγή» Πρόεδος της υπερδύναμης, όστις και διόρισε στη χηρεύουσα θέση του αντιπροέδρου, τον …. «που κανείς δεν θυμάται».

Τα πάντα όλα (Αλέφαντος) σαν έτοιμα από καιρό. Ακολούθησαν τα Ιουλιανά με την σφαγή των Ελλήνων στη Κύπρο, και η ρητή (διατεταγμένη;) απόφαση της τότε Ελλάδας να μην αμυνθεί.

Όλως συμπτωματικώς βρισκόταν στην Ελλάδα σε σύσκεψη με την προσωρινή ηγεσία αυτής ο υφΥΠΕΞ των ΗΠΑ Σίσκο.

Όλως δε συμπτωματικώς ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα Τάσκα είχε εξαφανιστεί στην γενέτειρα, και όλως επίσης συμπτωματικά έπεφτε φονευμένος από σφαίρα Κύπριου ο Αμερικανός πρέσβυς στην Λευκωσία.

Αργότερα και ο Τάσκα έχασε τη ζωή του στην Ελβετία με τον γιο του να καταγγέλλει δολοφονία μεθοδευμένη από τον Κίσσινγκερ!

Επίσης όλως συμπτωματικώς ο τότε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Σλάσινγκερ δήλωνε «οι Τούρκοι προχώρησαν περισσότερο από όσο έπρεπε». Ίσως εννοούσε τον Αττίλα δύο, δηλ. ο πρώτος ήταν καθ ´ όλα συμπεφωνημένος, και μετά ..χάθηκε στην μούγκα και αυτός.
Ο μόνος ακλόνητος υπήρξε σε όλα αυτά ο πρίν από αυτά ονομασμένους «μάγος» και κατ ´ άλλους «μαέστρος» ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Τέλος εδώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως η καθαίρεση, η ατιμωτική καθαίρεση του δις και πανηγυρικά εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον οφείλετο στη σύζυγο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης εκεί, οποία σε φιλικό «κους κους» τηλεφώνημα με φιλενάδα της, αποκάλυψε παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατά την προεκλογική εκστρατεία της δεύτερης εκλογικής νίκης του Νίξον (στην πρώτη δεν του χρειάστηκε!!) επί του Δημοκρατικού αντιπάλου του, στεγασμένου προς τούτο, στο Μέγαρο ΓΟΥΟΤΕΡΓΚΕΗΤ. Τέλος όλως συμπτωματικά η «φιλενάδα» επικοινώνησε με την εφημερίδα Ουάσινγκτον Πόστ που σήκωσε και κράτησε μέχρι το τέλος του Νίξον το συμβάν. Ένα συμβάν που, άγνωστο πως, ΥΠΗΡΞΕ.

Ένα συμβάν που ο πρόεδρος Νίξον δεν το είχε καμία ανάγκη να συμβεί, αφού το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με ΟΛΑ τα πριν την ενοικίαση του μεγάρου Γουότεργκέητ γκάλοπ. Τώρα το πως το άφησε, αν γνώριζε, να συμβεί ανεξήγητο αφού μέχρι τέλους αρνιόταν, την μηδέποτε αποδειχθείσα γνώση επί του ανακύψαντος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμη Κάρτερ που εξελέγη συντριπτικά επιβληθείς του διορισμένου Φορντ ενώ είχε στην προεκλογική του σημαία το «έξω ο Τούρκικος στρατός από την Κύπρο» μόλις εξελέγη, «άλλαξε γνώμη».

Ακολούθησε η συντριπτική ήττα Κάρτερ από τον ακολούθως εκλεγέντα Πρόεδρο Ρεηγκαν, που κατα τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στον Λευκό Οίκο δημοσιοποιήθηκε έγκυρο ρεπορτάζ περί χρηματικής δωροδοκίας Αμερικανών αξιωματούχων από τους Τούρκους. Το έγκυρο έντυπο που τόβγαλε όλως συμπτωματικά εξαφανίστηκε Παρασκευή, Πέμπτη κυκλοφόρησε στα τα περίπτερα. Μάλλον θα πουλήθηκαν όλα τα αντίτυπα.

Πολλές οι υπέρ Τούρκων συμπτώσεις, που έγιναν χωρίς τοπικό στις ΗΠΑ ατζέντη, αφού ποτέ δεν ονομάστηκε. Δεν χρειάστηκε, διότι όλα έγιναν «νομότυπα». Τέλος τέλος το ότι οι Αμερικανοί αναγνώστες «βομβαρδίζονταν» με πολυσέλιδες τούρκικες κρατικές διαφημίσεις στα μεγάλης κυκλοφορίας εβδομαδιαία εκεί περιοδικά περι του ¨πολιτισμένου πιστού συμμάχου»…λεπτομέρειες. Συμπτωματικές και αυτές.

Ίσως κάποτε να ασχοληθεί ιστορικός τις του μέλλοντος αφού οι τέτοιοι του παρελθόντος όλως συμπτωματικώς …σιωπούν, και τα κορυφαία γραφεία επικοινωνίας/προώθησης θέσεων στις ΗΠΑ, πυρετωδώς εργάζονται (καλο) μισθωμένα από το επίσημο τούρκικο κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ