Ελλάδα το Πουέρτο Ρίκο της Ευρώπης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης στη τελευταία συνέντευξη του στην Αλεξανδρούπολη τον Ιανουάριο του 2023 είχε δηλώσει ‘’ Και μέχρι στιγμής, όταν έχουμε μια χώρα η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και αυτό που ενδιαφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι αυτά είναι νατοϊκά νησιά, είναι νησιά μιας σύμμαχος χώρας στο NATO, προφανώς αυτή είναι μια πρακτική η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί’’

Ο κ. Βενιζέλος στο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς τον Απρίλιο του 2023 είχε δηλώσει ‘’….πρέπει να αντιστραφεί ο διάλογος με την Τουρκία εκκινώντας από την εξομάλυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όχι από το Κυπριακό, προκειμένου να επιλυθούν πρώτα τα πιο εύκολα ζητήματα, όπως είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και μετά θα μπορέσουμε να θέσουμε υπό διαπραγμάτευση και τα πιο δύσκολα εντός του νατοϊκού πλαισίου’’

Ακούγοντας και τους δύο, το μήνυμα που περνούν και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως προς την Τουρκία και τους Αμερικανούς είναι απλό και ξεκάθαρο.

Η απόφαση της επέκτασης των αμερικανικών βάσεων σε νησιά του Αιγαίου, εξυπηρετεί τον κεκαλυμμένο ενδοτισμό της κυβέρνησης απέναντι στις παράνομες τουρκικές αξιώσεις, αναφορικά με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, αφού η αποστρατικοποίηση, όπως εννοεί εμμέσως πλην σαφώς και ο κ. Βενιζέλος είναι το δύσκολο θέμα, οπότε το θέμα πότε γίνεται πιο εύκολο; αρκεί να αντικατασταθεί η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών με την αμερικανική στρατικοποίηση τους, υπό την ευλογία και την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Έτσι λοιπόν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου θα χαρακτηρίζονται ως ΝΑΤΟικά όπως αρέσκεται ο κ. Μητσοτάκης εντέχνως και επιτηδευμένα να τα αποκαλεί, ενώ παράλληλα το ανθελληνικό ιερατείο των Αθηνών με τα εργαλεία προπαγάνδας του, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ικανοποιήσει τους γείτονες, αλλά κυρίως την ελληνική κοινωνία.

Η θεωρία ότι οι νέες αμερικανικές βάσεις σε νησιά θα είναι εγγύηση της ελληνικής κυριαρχίας και ότι οι Αμερικάνοι θα εμποδίσουν τυχόν επιβουλή των Τούρκων, έχουν τόση αξία όση η αντίσταση που προέβαλε η Βρετανία με τις βάσεις της στην Κύπρο, κατά την τουρκική εισβολή, δηλαδή ΜΗΔΕΝ. ‘Η όσο βοήθησε τον Έβρο η εγκατάσταση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, αφού συνεχίζεται οκαθημερινός υβριδικός πόλεμο που εξαπολύει η Τουρκία στην Ελλάδα, άλλο τόσο θα βοηθήσει και η ‘’αμερικανοποίηση’’ των νησιών.

Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Σμήναρχος ε.α

ΔΗΜΟΦΙΛΗ