Οι Ρώσοι κατέστρεψαν δύο ουκρανικά θαλάσσια drone που απείλησαν το λιμάνι του Νοβοροσίσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την ανάρτηση Ρώσων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς το πρωί της Παρασκευής κοντά στο ρωσικό λιμάνι Novorossiysk στη Μαύρη Θάλασσα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το θέμα.

Σε ανακοίνωσή του, την Παρασκευή, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ με δύο σκάφη drone.

Στοχεύοντας από τη θάλασσα

Οι  ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα δύο ουκρανικά θαλάσσια drone.

Όπως αποκαλύφθηκε τα ουκρανικά σκάφη επιτέθηκαν σε ρωσικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν ένα πολιτικό πλοίο.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε από τοπική ομάδα στο Διαδίκτυο και δημοσιεύθηκαν από τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Astra που έδειχναν την κίνηση των πλοίων στα ανοικτά των ακτών και τον ήχο των πυροβολισμών που έρχονται από την κατεύθυνση της θάλασσας.

Ενώ το Ρωσικό Πρακτορείο Πληροφοριών ανέφερε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Νοβοροσίσκ επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν εκρήξεις, και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ενημερωθεί.

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια

Αξιοσημείωτο είναι ότι το λιμάνι του Νοβοροσίσκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί στη Μαύρη Θάλασσα και στα παρακείμενα λιμάνια από τη στιγμή που η Ρωσία αρνήθηκε τον περασμένο μήνα να επεκτείνει μια συμφωνία που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια, καθώς ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν μια σειρά ουκρανικών λιμενικών εγκαταστάσεων και σιλό σίτου μέσα ή κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία τον περασμένο μήνα αρνήθηκε να παρατείνει τη συμφωνία που επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία οδήγησε σε αύξηση των τιμών των σιτηρών που έπληξε σοβαρά τις φτωχές χώρες.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2022 μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας υπό την αιγίδα της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, στοχεύει στη μείωση του κινδύνου πείνας στον κόσμο διασφαλίζοντας ότι τα ουκρανικά σιτηρά θα φτάνουν στις αγορές παρά τον πόλεμο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι περίπου 345 εκατομμύρια άνθρωποι σε 79 χώρες υποφέρουν από οξεία επισιτιστική ανασφάλεια.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι μεταξύ των πολλών αιτιών πείνας στον κόσμο, μαζί με τις ένοπλες συγκρούσεις.

Al Arabiya

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ