Λιβύη: Εκθέσεις της τουρκικής βιομηχανίας θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Χουβέιτζ ανακοίνωσε ότι εκθέσεις τουρκικής βιομηχανίας θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο Υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου Χουβέιτζ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) Τουρκίας-Λιβύης και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Karanfil, Μουρτάζα Καραντφίλ στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η διοργάνωση εκθέσεων τουρκικής βιομηχανίας στις πόλεις της Λιβύης, Τρίπολη και Βεγγάζη, με τη συμμετοχή Τούρκων επιχειρηματιών και μεγάλων εταιρειών μέχρι το τέλος του 2023.

Αναφέρθηκε ότι στόχος των εκθέσεων ήταν η δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών και η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στη Λιβύη.

Αποφασίστηκε, επίσης, να διοργανωθούν 6 βιομηχανικές εκθέσεις στις ανατολικές, νότιες και δυτικές πόλεις της Λιβύης τον επόμενο χρόνο.

Στη Λιβύη, για πρώτη φορά από το 2011, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην πόλη Βεγγάζη στα ανατολικά της χώρας η «Τουρκική Έκθεση Εξαγωγικών Προϊόντων» με τη συμμετοχή 38 εταιρειών από την Τουρκία. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την 4ήμερη έκθεση που διοργανώθηκε για την αύξηση του εμπορικού όγκου και της οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης, σύμφωνα με την τουρκική Odatv.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ