Το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας προβληματίζεται με αγορά υποβρυχίων 35 ετών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορούν υποβρύχια 35 ετών να κάνουν το καθήκον του βουλγαρικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα;

Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Άμυνας αφού ανακοίνωσε ότι η απόκτηση υποβρυχίων είναι στις προτεραιότητες για τον εκσυγχρονισμό του στρατού αφού η Βουλγαρία στερείται στόλο υποβρυχίων, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Το 2022 έγιναν διαπραγματεύσεις με την Ιταλία για την απόκτηση δύο υποβρυχίων κλάσης Nazario Sauro III Batch μέσω της σύναψης διακυβερνητικής σύμβασης, εξήγησε στην εφημερίδα «24 Chasa» το υπουργείο Άμυνας. 

Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας κατασκευάστηκαν στην Ιταλία, το πρώτο σε υπηρεσία από το 1980. Υπάρχουν μόνο δύο υποβρύχια Batch III συγκεκριμένα, έχουν τους αριθμούς πλοίου S522 και S523 και τέθηκαν σε λειτουργία στην Ιταλία το 1988 και το 1989. Στην αρχή αυτού του αιώνα, και τα δύο υποβρύχια υποβλήθηκαν σε μεγάλη επισκευή και ο οπλισμός τους εκσυγχρονίστηκε.

Προς το παρόν, η Βουλγαρία δεν σκοπεύει να ζητήσει την ανάπτυξη της αεράμυνας του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Βουλγαρίας,  όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του υπουργείου Άμυνας.

Η ενίσχυση της αεράμυνας στην ανατολική πλευρά είναι επίσης μεταξύ των αποφάσεων από το Βίλνιους.

 Αυτή τη στιγμή, εκτός εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, δεν προβλέπεται, ωστόσο, μόνιμη ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων και μέσων για την αεράμυνα των συμμαχικών χωρών στο έδαφος της Βουλγαρίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Αντίθετα, οι προτεραιότητες εκσυγχρονισμού περιλαμβάνουν έργα για την αγορά αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας και για την αεράμυνα μιας μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ