Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική στρατολόγηση γυναικών από τις φυλακές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μαζική στρατολόγηση  φυλακισμένων γυναικών για να πάνε στο μέτωπο έχει ξεκινήσει στη Ρωσία, δήλωσε η ιδρύτρια της ανεξάρτητης ΜΚΟ «Η Ρωσία πίσω από τα κάγκελα» [«Русь Сидящая»], Όλγα Ρομάνοβα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γυναίκες εκφράζουν μια πολύ έντονη επιθυμία να πάνε στον πόλεμο, εκτίμησε η δημοσιογράφος επικεφαλής της ΜΚΟ, Ρομάνοβα.

Σύμφωνα με αυτήν, μέχρι πρόσφατα, γυναίκες από τα καταληφθέντα ουκρανικά εδάφη στρατολογούνταν ενεργά στο μέτωπο.

Περίπου 50 γυναίκες στρατολογήθηκαν σε μια σωφρονιστική φυλακή στην πόλη Σνέζνε στο Ντονμπάς, άλλες 100 γυναίκες κρατούμενες εντάχθηκαν από μια φυλακή στη νότια Ρωσία.

Την Τρίτη, η υπηρεσία Sota ανέφερε ότι περίπου 30 γυναίκες κρατούμενες σε μια φυλακή στην περιοχή Λίπετσκ στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας συνήψαν σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

3 22

«Υπήρχε απλώς μια μαζική στρατολόγηση στο Λίπετσκ», τόνισε η Ρομάνοβα. Σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν πληροφορίες για γυναίκες από άλλες φυλακές που πηγαίνουν στον πόλεμο. Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες κρατούμενες είναι πολύ επιρρεπείς στην προπαγάνδα και θέλουν να πάνε να πολεμήσουν ακόμη περισσότερο από τους άνδρες.

Η Ρομάνοβα, η οποία ηγείται μιας οργάνωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, είπε ότι οι γυναίκες πολεμούν σε μονάδες επίθεσης.

Πολλές από αυτές έχουν το παρατσούκλι «Λύκαινα». Ζουν μαζί με τους άντρες αλλά κοιμούνται χωριστά.

«Τώρα μια γυναίκα μπορεί επίσης να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία και να αποφύγει τη φυλάκιση», τόνισε η Ρομάνοβα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ