Ερντογάν: Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η ημερομηνία επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά τόνισε ότι αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Κερέμ Αϊντινλάρ στο Çengelköy (ανατολική ακτή του Βοσπόρου), όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ερωτηθείς για την αναμενόμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Η ημερομηνία δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών μου, ο Διευθυντής Πληροφοριών μου, διεξάγουν όλοι συνομιλίες. Στο πλαίσιο αυτών των συνομιλιών, νομίζω ότι αυτή η επίσκεψη θα γίνει τον Αύγουστο, ελπίζω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα μεταφέρουμε τα σιτηρά από τον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας στις αφρικανικές χώρες», πρόσθεσε.

3 20

Ο Ερντογάν είπε, «Το Μάλι, μια από τις αποικιακές χώρες της Γαλλίας, ξεκίνησε ένα νέο κίνημα. Η Ρωσία δήλωσε επίσης ότι μπορεί να παραδώσει σιτηρά στις αφρικανικές χώρες δωρεάν.

Θα αλέσουμε το σιτάρι και θα το παραδώσουμε ως αλεύρι

Σε αυτή την περίπτωση, ποια θα είναι η θέση της Τουρκίας;, ρώτησε δημοσιογράφος.

«Είμαστε σύμφωνοι με τη Ρωσία ως προς αυτό. Θα μετατρέψουμε τα σιτηρά που θα έρθουν από τη Ρωσία από τον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας σε αλεύρι και θα τα μεταφέρουμε ως αλεύρι σε φτωχές αφρικανικές και υπανάπτυκτες χώρες. Ακόμα και τώρα, εμείς το Υπ. Γεωργίας και Δασοκομίας, κάνουμε αυτά τα βήματα. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την υποστήριξή μας και τη βοήθειά μας στις φτωχές χώρες.

Επιτέθηκε στη Γαλλία

Φυσικά, αυτό δεν είναι το πρώτο πράγμα που κάνει η Γαλλία. Με άλλα λόγια, οι πρακτικές της στην Αλγερία στο παρελθόν, οι πρακτικές της στη Ρουάντα, οι πρακτικές της στο Μάλι, όλα αυτά υπάρχουν στις παγκόσμιες καταγραφές. Και οι Αφρικανοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή έχουν σταματήσει εντελώς την αποστολή χρυσού, όπως και την αποστολή ουρανίου στη Γαλλία. Αυτή είναι μια απάντηση στις διώξεις αυτών των χωρών εδώ και χρόνια. Και απλώς προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις θετικές μας σχέσεις μαζί τους», είπε

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνοδευόταν από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στην προσευχή της Παρασκευής.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ