Βίντεο από την έκρηξη σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Νοβοροσίσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ουκρανικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στο ρωσικό λιμάνι και ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας, Νοβοροσίσκ, με μη επανδρωμένα σκάφη, συγχρόνως στόχο είχαν και μια αποθήκη πετρελαίου στη Feodosia στην Κριμαία, αναφέρει η «The Sun».

Στο βίντεο που εμφανίστηκε φαίνονται στιγμιότυπα με εκρήξεις, καθώς και τη ρυμούλκηση ενός κατεστραμμένου ρωσικού πολεμικού πλοίου, ενώ το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε ανακοινώσει ότι κατέστρεψε τα ουκρανικά μη επανδρωμένα θαλάσσια drones.

Τα εμφανιζόμενα στιγμιότυπα δείχνουν το drone να φλέγεται πριν εκραγεί στο λιμάνι. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 830 χιλιόμετρα από τα ύδατα που ελέγχονται από το Κίεβο , από όπου πιθανότατα εκπορεύτηκε το drone.

 

Το βίντεο δείχνει τη ρυμούλκηση του ρωσικού πολεμικού πλοίου, ενώ γέρνει προς τη μία πλευρά

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.

Η ναυτιλία στο βασικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ – το δεύτερο μεγαλύτερο της Ρωσίας μετά την Αγία Πετρούπολη – έχει σταματήσει εν μέσω επιθέσεων με drones.

Δύο πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού – το αμφίβιο επιθετικό πλοίο “Olenegorskii Gornjak” και το πλοίο κατά της δολιοφθοράς “Suvorovets” – αναπτύχθηκαν για να στοχεύσουν εισερχόμενα μη επανδρωμένα σκάφη.

Το «Olenegorski Gornjak» πιστεύεται ότι υπέστη σημαντικές ζημιές καθώς βίντεο που κυκλοφορούν στο Telegram δείχνουν τη ρυμούλκηση του πλοίου, το οποίο φαίνεται να γέρνει προς τη μία πλευρά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ