Κακοκαιρία στην Κερκυρα: Εγκλωβισμένοι τουρίστες, πλημμύρες, διακοπές ρεύματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάος επικράτησε στο νησί της Κέρκυρας το οποίος φαίνεται πως δέχθηκε πρώτο την επίσκεψη της μίνι κακοκαιρίας «Petar» που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται ακόμα και από χαλάζι σε ορισμένες περιπτώσεις!

Δείτε μια χαρακτηριστική φωτογραφία από την κατάσταση που επικρατεί:

kerkyra

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να τους προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα ακολουθούσαν σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Επείγουσα ειδοποίηση εστάλη λίγο μετά τις 11:00 στα νησιά του Ιονίου,  σε Ήπειρο, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα -ισχυρές καταιγίδες- που θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου, λόγω της κακοκαιρίας Petar που θα πλήξει τη χώρα μας προερχόμενη από Ιταλία.

Μέσω του μηνύματος, ζητείται από κατοίκους και επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

nb keimeno 112 kerkyra
Το μήνυμα που εστάλη

Ήδη από τις 15.30 το μεσημέρι έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και βοριάδες πλήττουν το νησί με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί αρκετά προβλήματα.

Στο Σιδάρι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

kerkyra2

(πηγή: kerkyrasimera.gr)

Στην Κασσιόπη έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί ήταν ο εγκλωβισμός μιας ομάδας περίπου 10 τουριστών οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό σήμανε συναγερμός. Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Δείτε φωτογραφία από την επιχείρηση που στήθηκε:

kerkyra1
πηγή kerkyrasimera.gr)

Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, η πολιτική προστασία των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά η οποία βλέπει την κακοκαιρία με θετική διάθεση και επιζητά την βροχή.

Την προσοχή επέστησε και ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σε ανάρτησή του τονίζει ότι από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζουν να επηρεάζονται τα ΒΔ της χώρας.

Το πέρασμα του μετώπου θα είναι μεν πρόσκαιρο, αλλά, όπως έγραψε στο Twitter ο κ.Κολυδάς, χρειάζεται προσοχή σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το corfutvnews.gr έγινε σύσκεψη το πρωί στην Κέρκυρα του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά.

Συμμετείχαν όλες  οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες οι οποίες όπως δήλωσαν, είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες συνθήκες, εφόσον προκύψουν από την κακοκαιρία που αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ