Έβρος: Κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα δυστυχήματα που προκαλούν οι διακινητές μεταναστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καζάνι που «βράζει» είναι ο Έβρος με τους κατοίκους να έχουν επαναστατήσει ενάντια στους διακινητές μεταναστών οι οποίοι, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό προκαλώντας πολλά ατυχήματα αρκετά από τα οποία είναι θανατηφόρα.

Σύμφωνα με το Open, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου μοτοπορεία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και απέκλεισαν συμβολικά την επαρχιακή οδό Φερρών – Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια και ενώ δε ήταν μέρος του αρχικού σχεδιασμού, οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν στην Εγνατία Οδό και προχώρησαν σε έναν ακόμα αποκλεισμό, στα διόδια του Αρδανίου.

Ο αποκλεισμός κράτησε περίπου 15 λεπτά και μάλιστα σχηματίστηκαν ουρές στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη, αφού υπήρχαν και πολλοί εκδρομείς από τον υπόλοιπο Έβρο αλλά και την Τουρκία που ερχόταν για Σαββατοκύριακο στην πόλη. Ο αποκλεισμός έκλεισε με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν όλοι οι συγκεντρωμένοι μαζί.

Οι κάτοικοι «φώναξαν» να μην χαθεί άλλη ζωή και ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν δραστικά μέτρα καθώς έχουν καταλήξει να ζουν και να μετακινούνται μέσα στον φόβο χωρίς να γνωρίζουν ακόμα και αν θα επιστρέψουν ζωντανοί στα σπίτια τους.

Ένα από τα μέτρα που προτείνουν είναι η τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό και όπου αλλού χρειάζεται, ώστε να αποτραπεί η αντίθετη κυκλοφορία των οχημάτων-καρμανιόλες των λαθροδιακινητών.

«Πού είναι η προστασία; Η αστυνομία; Με τα μέτρα που έλαβαν και λαμβάνουν και θα λάβουν. Θέλω τώρα λύση. Να μην χαθεί άλλη ζωή», δήλωσε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μια γυναίκα, η οποία είναι φανερά εξοργισμένη.

Ένας από τους συγκεντρωμένους ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κινδυνεύουμε όλοι. Αυτοί που κυκλοφορούν στην Εγνατία Οδό, αυτοί που κυκλοφορούν στο επαρχιακό δίκτυο του νομού, στα χωριά, στις αυλές, παντού».

Στις Φέρρες, στα διόδια του Αρδανίου, η αστυνομία έχει επιστρατεύσει ακόμη και τον «Τυφώνα», το τεθωρακισμένο όχημα για να ενισχύσει τα μπλόκα καθώς είναι πλέον καθημερινά τα φαινόμενα διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ