Πανό στο οδόφραγμα Δερύνειας: Εσύ νεοκύπριε πουλάς την ψυχή στον κατακτητή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η φοιτητική παράταξη Δράσις – ΚΕΣ για το πανό που ύψωσαν στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, έκλεισαν το οδόφραγμα της Δερύνειας. «Για εμάς ήταν ξεκάθαρο πως κανένας που υποτάσσεται στον κατακτητή δεν θα περνούσε απέναντι την στιγμή που καταθέταμε στεφάνι στον τόπο θυσίας των δύο Ηρωωμαρτύρων του Ελληνισμού».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Στη σκιά του κατοχικού καθεστώτος και με το βλέμμα προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο οι Δρασίτες έκαναν ξεκάθαρο τον ξεπεσμό που χαρακτηρίζει κάθε ξεπουλημένο νεοκύπριο που επιχειρεί ανήμερα του μνημοσύνου του Τάσου και του Σολωμού να διέλθει δια μέσου του οδοφράγματος.

Το πανό που αναρτήσαμε συνόψιζε την παρακμή όσων συμβιβάστηκαν με τον κατακτητή. Δεν διστάσαμε μάλιστα να τους το μεταφέρουμε κατάμουτρα όταν με τα αυτοκίνητα τους επιχείρησαν να διέλθουν στα κατεχόμενα εδάφη.

Από πλευράς μας κλείσαμε το οδόφραγμα της Δερύνειας και τους εμποδίσαμε. Για εμάς ήταν ξεκάθαρο πως κανένας που υποτάσσεται στον κατακτητή δεν θα περνούσε απέναντι την στιγμή που καταθέταμε στεφάνι στον τόπο θυσίας των δύο Ηρωωμαρτύρων του Ελληνισμού.

Η παρουσία μας έκλεισε με δυναμικά συνθήματα στην μνήμη των Ηρώων και τον Εθνικό Ύμνο. Η υπόσχεση μας μία, η δικαίωση της θυσίας τους!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

164cfcd4fc8e74
sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ