Εκνευρισμός Αλβανών στους Άγιους Σαράντα, βάψανε πολυκατοικίες στα χρώματα της ελληνικής σημαίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, αρκετά κτίρια που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της (κομμουνιστικής) δικτατορίας στους Αγίους Σαράντα υποβάλλονται σε αποκατάσταση προσόψεων.

Η αποκατάσταση ξεκίνησε από τα κτίρια που βρίσκονται στη γειτονιά Kodër, κοντά στο σπίτι του πρώην δημάρχου Αντριάν Γκούρμα.

Σήμερα, ένα από τα κτίρια έχει ολοκληρωθεί και η πρόσοψη έχει εκπλήξει πολλούς πολίτες.

Οι πολυκατοικίες είναι βαμμένες λευκές με μπλε ρίγες, μια εμφάνιση που φέρνει στο μυαλό τη σημαία της γειτονικής χώρας, της Ελλάδας.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια παλιά υπόσχεση του πρώην δημάρχου Γκούρμα, ο οποίος την αποκάλυψε το 2020 κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης.

3 29

«Όταν έρχεσαι μέσω της θάλασσας από την Κέρκυρα, βλέπει κανείς ότι υπάρχει ποικιλομορφία χρωμάτων στους Άγιους Σαράντα. Πιστεύω ότι έχετε κάνει πολλές φορές αυτήν τη διαδρομή, έχετε δει ότι έχει ποικιλία χρωμάτων. Θέλουμε να τα ενοποιήσουμε, έχουμε ουσιαστικά ένα έργο έτοιμο που θα είναι τα κτήρια ολόλευκα με τα γαλάζια παράθυρα», είχε δηλώσει τότε ο Γκούρμα.

Ο Γκούρμα δεν κατέβηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα στις εκλογές της 14ης Μαΐου, αλλά,  έδωσε τη θέση του στην Όλτι Τσάτση, γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ