Το ομοίωμα του Ερντογάν στη Στοκχόλμη προκαλεί οργή στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σκανδιναβικές χώρες δεν σταματούν να επιτίθενται στον ‘πολιτισμό’ της Τουρκίας καθώς προσπαθεί με τη θρησκεία να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον τους.

Μια γενικευμένη αντίδραση κατά της Τουρκία έχει αρχίσει στις σκανδιναβικές χώρες που μετά την καύση του Κορανίου σε Σουηδία και Δανία έρχεται η πρόκληση κατά του Τούρκου ηγέτη σε μια προσπάθεια γελοιοποίησής του.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζητά δραστικά μέτρα από τις κυβερνήσεις της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης, μια συζήτηση που έχει πυροδοτήσει διαμάχη στα κοινοβούλια των δύο χωρών, με την αντιπολίτευση να εγείρει θέμα ελευθερίας της έκφρασης εάν απαγορευτεί η καύση του Κορανίου.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, άλλο ένα σημείο σύγκρουσης μεταξύ Στοκχόλμης και Άγκυρας προκάλεσε η συγκέντρωση μελών της LGBTI κοινότητας στη Στοκχόλμη, με τη συμμετοχή Κούρδων διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές έφεραν ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία του ουράνιου τόξου της LGBTI κοινότητας και ύψωσαν σύμβολα και συνθήματα της οργάνωσης PKK.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση φώναξαν συνθήματα κατά του αιτήματος της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ζήτησαν να μην γίνουν αποδεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του εκπροσώπου του κυβερνήτη του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη (χθες 5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα προσκείμενη στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα και τις γραμμές της τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των μελών του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, στο tweet του, ο Ομέρ Τσελίκ έγραψε: «Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία ενάντια σε όλα τα εγκλήματα μίσους, μακριά από τη λογική των διπλών σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια σταθερή πολιτική για όλα αυτά».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ