Ο Έντι Ράμα είπε γιατί πρέπει να φύγουν οι Μουτζαχεντίν από την Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο γερμανικό κανάλι Spiegel, δήλωσε ότι η ομάδα των Ιρανών αντικαθεστωτικών ‘Μουτζαχεντίν’ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την Αλβανία για πόλεμο εναντίον του ιρανικού καθεστώτος.

Απαντώντας στην ερώτηση του Spiegel, ο Ράμα είπε: «Ενώ οι Μουτζαχεντίν είναι ευπρόσδεκτοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την Αλβανία ως πλατφόρμα για τις πολιτικές τους επιχειρήσεις. Οι φιλοξενούμενοί μας έχουν παραβιάσει επανειλημμένα της συμφωνία παραμονής τους».

Σε ένα μέρος της ομιλίας του ο Ράμα είπε χαρακτηριστικά: «Η Αλβανία δεν έχει καμία πρόθεση να πολεμήσει το Ιράν. Η Αλβανία δεν θα δεχτεί κανέναν που καταχράται τη φιλοξενία μας».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι οι Ιρανοί αντικαθεστωτικοί έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, «Αλλά για να το κάνουν αυτό πρέπει να φύγουν από την Αλβανία», είπε.

Σημειώνεται ότι στις 20 Ιουνίου, η αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισέβαλε στον καταυλισμό «Ashraf 3» των Μουτζαχεντίν κοντά στο Δυρράχιο και κατάσχεσε μεγάλο αριθμό υπολογιστών, έπειτα από συγκρούσεις με τους διαμαρτυρόμενους Ιρανούς.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται, οι Μουτζαχεντίν για να παραπλανήσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τον αλβανικό λαό δέχονται κατά καιρούς αντιπροσωπείες στις οποίες δείχνουν την τραπεζαρία, την κουζίνα και το χώρο ενδιαίτησης για να δείξουν την ειρηνική τους διαβίωση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ