Μας είχαν στείλει ακόμα και τα νούμερα των πινακίδων των ΙΧ των χούλιγκαν – Κροατικά ΜΜΕ: Το ΥΠΕΣ είχε ενημερώσει εγκαίρως τις ελληνικές αρχές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν στείλει στις Ελληνικές Αρχές ακόμα και τα νούμερα στις πινακίδες των ΙΧ των χούλιγκαν της Δυναμο Ζαγκρεπ (από το in)!
Η ευθύνη των αρμοδίων (υπουργός, αρχηγός της ΕΛΑΣ κτλ) δεν φαίνεται να είναι μόνο πολιτική ή επιχειρησιακή, αλλά και ποινική!

IMG 8458

Έκθετη αφήνουν την ελληνική Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δημοσιεύματα στα κροατικά ΜΜΕ, τα οποία μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνουν λόγο για «ταραχές που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν και απίστευτες αποτυχίες της αθηναϊκής αστυνομίας», ενώ αναφέρουν ότι οι κροατικές Αρχές είχαν ενημερώσει τις ελληνικές για την κάθοδο των χούλιγκαν!

Η  ιστοσελίδα Jutarnji επικαλούμενη πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας, γράφει ότι «η αστυνομία μας έστειλε έγκαιρα όλα τα δεδομένα μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις επιχειρησιακές πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι οπαδοί που βρίσκονταν στα σύνορα – μας λένε στο Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε νομική βάση για τους οπαδούς της Ντιναμό που πήγαν στην Αθήνα που θα μπορούσε να τους κρατήσει στην Κροατία».

nb keimeno kroatia
Το σχετικό δημοσίευμα

Πηγή από το MUP (σ.σ. κροατικό ΥΠΕΣ) είπε ακόμα στην jutarnji, ότι «οι χούλιγκαν μας πήγαν στην Ελλάδα διάσπαρτοι σε μικρότερες ομάδες και ότι είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην φτάνουν όλοι στο ίδιο συνοριακό πέρασμα την ίδια στιγμή».

Η κροατική ιστοσελίδα συνεχίζει, γράφοντας ότι η πηγή του ΥΠΕΣ επεσήμανε ακόμα: «Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα» και ξεκαθάρισε ότι «η κροατική αστυνομία, ωστόσο, έκανε ό,τι μπορούσε – διαβίβασε έγκαιρα τις πληροφορίες, βάσει των οποίων η ελληνική αστυνομία θα μπορούσε να προετοιμαστεί για τις συγκρούσεις οπαδών που θα ακολουθήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ