Νάζι και ο δικηγόρος των Κροατών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Davorin Karačić το όνομα του δικηγόρου των Κροατών οπαδών που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του είναι απλώς ενδεικτικές του πολιτικού του βίου.
Ας δούμε, λοιπόν, τι ρόλο βαράει ο εν λόγω.
Είναι μέλος της προεδρίας του κόμματος “Neovisni za Hrvatsku”, δηλαδή “Ανεξάρτητοι για την Κροατία”.
Ένα κόμμα που προήλθε από τα δεξιά του συντηρητικού “κεντροδεξιού” κόμματος “Κροατική Δημοκρατική Ένωση”. Του κόμματος, δηλαδή, του πρώτου προέδρου της μεταγιουγκοσλαβικής Κροατίας, Φράνιο Τούτζμαν.
Αυτού που στο όνομα της “ανεξαρτησίας της Κροατίας” δε δίστασε να ξεκινήσει την αναθεώρηση της ιστορίας ώστε οι συνεργάτες των Ναζί στον Β’ΠΠ να παρουσιάζονται λίγο – πολύ σαν “ειλικρινείς πατριώτες”…
Οι “Ανεξάρτητοι για την Κροατία” προσδιορίζονται ως εθνικιστές, traditionalists, παλαιοσυντηρητικοί, φυσικά δηλωμένα αντικομμουνιστές, κι όλα τα κακά της μοίρας που συμπληρώνουν την ταυτότητα ενός αυθεντικού τη σκέψη ρατσιστή και φασιστοειδούς.
Πολλοί εξ αυτών είναι βετεράνοι των Πολέμων στη Γιουγκοσλαβία όντας μέλη των περίφημων “HOS”, δηλαδή των παραστρατιωτικών ομάδων του κόμματος νοσταλγού των “Ουστάσι”, του Κροατικού Κόμματος των Δικαιωμάτων. Σύνθημα των “HOS” και του εν λόγω κόμματος το “Za dom spremni”. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
Οι δύο αυτοί πολιτικοί σχηματισμοί, οι “Ανεξάρτητοι” και το Κροατικό Κόμμα των Δικαιωμάτων, κατεβαίνουν συνήθως μαζί στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο δικηγόρος, λοιπόν, γεννημένος στο Σαράγεβο, είναι εξαιρετικά ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα προπαγανδίζοντας υπέρ της “Κροατικής ιδέας”, της “Οστρογοτθικής καταγωγής των Κροατών”, της “καθαρότητας του έθνους από μετανάστες, Εβραίους, Ορθοδόξους Σέρβους, μασόνους και μέλη της LGBTQ κοινότητας”, της “πλήρους ιστορικής αποκατάστασης των Ούστασι και του αρχηγού τους, Άντε Πάβελιτς”, και πάει λέγοντας.
Ε, μετά από αυτά τα ολίγα δε πέφτουμε κι απ΄ τα σύννεφα με την πάρτη του. Έτσι δεν είναι;
Στη φώτο με τον εν λόγω φαίνονται στο βάθος τα διακριτικά της Δυναμό Ζάγκρεμπ και των “Bad Blue Boys”, των ultras της ομάδας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ