Ένας στους τρεις Βουλγάρους: Ήμασταν καλύτερα στην κομμουνιστική Βουλγαρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε τρίτος ερωτώμενος ή το 32,6% των Βουλγάρων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να ζήσουν κατά τη διάρκεια της εξουσίας του κομμουνιστή ηγέτη Τόντορ Ζίφκοφ  που κυβέρνησε τη Βουλγαρία ως γενικός γραμματέας του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος από το 1954 έως το 1989.

Μόνο το 28,1%  των Βουλγάρων πολιτών θεωρεί ότι είναι καλύτερα μετά το 1989, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Επιπρόσθετα το 8% των Βουλγάρων θα ήθελε να ζήσει επί της βασιλείας του Τσάρου Μπόρις Γ’  και μόνο το 2% επί του βασιλιά Φερδινάνδου.

Αυτό δείχνει μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινοβουλευτικών Μελετών (NCPI). Τα στοιχεία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Εθνοσυνέλευσης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 6-20 Ιουνίου 2023 και είναι αντιπροσωπευτική του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Έγιναν συνεντεύξεις με 1000 ενήλικες Βούλγαρους πολίτες. Το δείγμα είναι δύο σταδίων, ένθετο, τυχαίο, με πιθανότητες ανάλογες με τον αριθμό των κατοίκων των οικισμών που εμπίπτουν στο δείγμα, στρωματοποιημένο ανά τόπο κατοικίας.

1 19

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ημι-τυποποιημένης συνέντευξης πρόσωπο με πρόσωπο, οι ερωτηθέντες ερωτήθηκαν στο σπίτι τους.

Η επιλογή των ερωτηθέντων του νοικοκυριού πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη μέθοδο Leslie Kish (πλησιέστερη ημερομηνία γέννησης).

 Μέγιστο σφάλμα σε μερίδια 50%: +/- 3,5%. Η μελέτη NCPI διεξήχθη χρησιμοποιώντας συγκρίσιμες μεθόδους καταχώρισης και δειγματοληψίας και τα αποτελέσματα της μελέτης είναι συγκρίσιμα με δεδομένα από τις μελέτες του Κέντρου που διεξάγονται από το 1999.

Το 53% των ερωτηθέντων άνω των 59 ετών υποστηρίζει την περίοδο διακυβέρνησης του Τόντορ Ζίβκοφ , σύμφωνα με το BTA.

Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το 60% των ερωτηθέντων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, το 57% των εξαιρετικά φτωχών, το 40% εκείνων που ζουν σε χωριά, το 36% εκείνων που ζουν σε μικρές πόλεις. Τον υψηλότερο βαθμό νοσταλγίας για εκείνα τα χρόνια δηλώνουν κυρίως ερωτηθέντες με έντονα εκφρασμένες εθνικοπατριωτικές στάσεις, επισημαίνει το Κέντρο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ