Θεσσαλονίκη: Παραλίγο νέο οπαδικό επεισόδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί να μην είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από την στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, κατά την διάρκεια πρωτοφανούς αγριότητας επεισοδίων, ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη άνδρες της Αστυνομίας απέτρεψαν χθες το βράδυ ακόμη ένα οπαδικό επεισόδιο!

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστα άτομα που κινούνταν με τρία οχήματα και δυο δίκυκλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σταματούσαν μπροστά σε παρέες και ρωτούσαν: «Τι ομάδα είσαι;», έχοντας προφανώς την πρόθεση να δημιουργήσουν οπαδικό επεισόδιο.

Αμέσως στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να σαρώσουν την περιοχή. Περίπου στις 23:30 το βράδυ εντόπισαν τους ανεγκέφαλους που ήθελαν να προκαλέσουν οπαδικό επεισόδιο στην Κρήνη, κοντά στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία».Σε έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν πάνω τους βρέθηκαν πυρσοί, full face και ρόπαλα. Έγιναν 16 προσαγωγές, οι τρεις εκ των οποίων, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

«Υπήρξε άμεση ανταπόκριση χωρίς καμία εντολή, είμαστε πιο μικρή πόλη συγκριτικά με την Αθήνα»

Το περιστατικό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο Χρήστος Συμεωνίδης, μέλος ΔΣ της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Όπως εξήγησε, υπήρξε καταγγελία για ύποπτα οχήματα και άτομα τα οποία ρωτούσαν «τι ομάδα είσαι».

«Χθες λίγο μετά τις 11 υπήρξε μία ενημέρωση από συνάδελφο για ύπαρξη ύποπτων αυτοκινήτων και δίκυκλων για πρόκληση οπαδικού εηπεισοδίου. Ταυτόχρονα ήρθε ανώνυμη καταγγελία για άτομα που περνούν από το σημείο αυτό και ρωτούν “τι ομάδα είσαι”», είπε αρχικά ο κ. Συμεωνίδης και συνέχισε:

«Άμεσα ανταποκριθήκαμε στο περιστατικό, πλήθος δυνάμεων μετέβησαν στο σημείο. Εντοπίσαμε 3 οχήματα και 2 δίκυκλα από την παρέα και ελέγχθηκαν εξονυχιστικά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο δεύτερο όροφο στην οπαδική βία. Υπήρξε άμεση ανταπόκρισηχωρίς καμία εντολή, είμαστε πιο μικρή πόλη εμείς σε σχέση με την Αθήνα. Ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ