Στην Ευελπίδων υπο δρακόντεια μέτρα οι 94 συλληφθέντες ναζί χούλιγκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκαν λίγο πριν από τις 11, οι 94 χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί που ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ έπεσε νεκρός έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε από αιματηρό αντικείμενο.

Η μεταγωγή τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα, με τους περισσότερους εκ των συλληφθέντων να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ισχυρές είναι οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων αλλά και στους γύρω δρόμους, προκειμένου να μην ξεσπάσουν επεισόδια. Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την περασμένη Τρίτη οι τέσσερις Έλληνες από τους 98 που είχαν αρχικά συλληφθεί. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Εντωμεταξύ, τα ξημερώματα, πέντε Κροάτες συνελήφθησαν μετά από την προσαγωγή τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας καθώς είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία. Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που στοίχησαν τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ. Επιπλέον, σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 19χρονου Κροάτη, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή. Γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα. Ο 19χρόνος Κροάτης μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων η προσαγωγή έγινε σύλληψη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν 7 Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επίσης, νωρίτερα την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά 9 προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος

«Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, υπηκοότητας Κροατίας, ηλικίας 25, 41, 29, 25 και 31 ετών, προέβησαν χθες (08/08) βραδινές ώρες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι της Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δε μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και τη διάρκεια παραμονής τους, στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους, χωρίς να κατέχουν αποσκευές. Οι ανωτέρω αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας».

Σκληροί και αμίλητοι οι Κροάτες

Από τους 94 συλληφθέντες για τα ακραία επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι 89 είναι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι σκληροπυρηνικοί «Bad Blue Boys» που διέσχισαν τα μισά Βαλκάνια και βρέθηκαν στην Αθήνα για να κάνουν επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου φίλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή. Η ΕΛΑΣ μετά την πρωτοφανή και αδιανόητη αδράνεια προχώρησε σε συλλήψεις, και πλέον εντείνει τις έρευνες. Οι συλληφθέντες δίνουν δείγματα DNA έτσι ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας, ωστόσο, στη διάρκεια των ανακρίσεων στη ΓΑΔΑ οι Κροάτες αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από… στρατιώτες. Τα λόγια τους είναι λίγα, μετρημένα και καλά μελετημένα ενώ εμφανίζονται αρκετά σκληροί και καθόλου αγχωμένοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Κροάτες έλεγαν στους Αστυνομικούς πως δεν είχαν καμία πρόθεση για να δημιουργήσουν επεισόδια και ήρθαν στην Ελλάδα απλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ