Στρατός σε εμπορικά πλοία… προληπτική κλιμάκωση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιδιώκουν να ενισχύσουν τη σταθερότητα της περιοχής και να εγγυηθούν την ελευθερία εμπορίου και ναυσιπλοΐας στα στενά του Ορμούζ, καθώς σκοπεύουν να αναπτύξουν δυνάμεις σε εμπορικά πλοία που περνούν από αυτό το ζωτικής σημασίας στενό, με στόχο την αποτροπή των ιρανικών απειλών.

Το Associated Press ανέφερε, επικαλούμενο στρατιωτικούς αξιωματούχους, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν την ιδέα να τοποθετήσουν ένοπλες δυνάμεις τους σε εμπορικά πλοία που διασχίζουν το Στενό του Ορμούζ, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ιρανικής απόπειρας επίθεσης σε πλοία και διατάραξη της θαλάσσιας κυκλοφορίας.

2 70

Αυτό το προληπτικό μέτρο έρχεται μετά την έναρξη των ναυτικών ελιγμών του Ιράν «Al-Eqtedar» κοντά στο νησί των Εμιράτων, Αμπού Μούσα.

Μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου, η Τεχεράνη κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για τη ρητή υποστήριξη της Μόσχας στη διεκδίκηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα νησιά.

Από την άλλη, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη μονάδων F-35 και F-16 και του αντιτορπιλικού USS Thomas Hudner στη Μέση Ανατολή με στόχο την ενίσχυση της αποτροπής και τη μείωση της κλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν.

Η κίνηση ήρθε μετά την απόπειρα κατάσχεσης δύο εμπορικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ και στον Κόλπο του Ομάν από το ιρανικό ναυτικό.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ