Κερκυρα: Ζητησαν ρεπό απο το ξενοδοχείο που δούλευαν και το αφεντικό τους έδειρε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας σημειώθηκε το νέο περιστατικό εργοδοτικής βαρβαρότητας στον τομέα του τουρισμού, με ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων να καταγγέλλουν πως τούς έδειρε ο εργοδότης τους, επειδή… τόλμησαν να τού ζητήσουν ρεπό.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού περιέγραψε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Γιώργος Χότζογλου. «Ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα μας ενημέρωσε ότι χτυπήθηκαν από τον ιδιοκτήτη όταν τόλμησαν να του ζητήσουν ρεπό. Έγιναν μηνύσεις στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, και υποβλήθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας», σημείωσε, προσθέτοντας πως «είναι ενδεικτικό των ακραίων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους».

Πρόκειται, βέβαια, για ένα μόνο από τα δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά που έχουν σημειωθεί και καταγγελθεί φέτος, αποδεικνύοντας πως η έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ασυλίας σε κάποιους εργοδότες, οι οποίοι θεωρούν δικαίωμά τους να επιβάλουν «εργασιακό μεσαίωνα» στις επιχειρήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ