Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες για τη ζέστη του Αυγούστου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήσιμες οδηγίες προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έδωσε ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθηγητής παθολογίας και διαβήτη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την περίοδο του καλοκαιριού, που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαλβατσιώτης οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θεωρούνται επιρρεπής στις υψηλές θερμοκρασίες. «Οι ομάδες αυτές του πληθυσμού θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με την έκθεσή τους στον ήλιο, καθώς η άμεση έκθεσή τους σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει από αφυδάτωση μέχρι θερμοπληξία», εξήγησε ο γιατρός.

Ακόμη, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσίασε αύξηση την τελευταία εβδομάδα, έτσι συνέστησε προσοχή. Σε ό,τι αφορά τους πνιγμούς ηλικιωμένων ανθρώπων που έχουν προκύψει στην χώρας μας ο γιατρός συμβούλευσε: «Οι περισσότεροι θάνατοι στις παραλίες δεν είναι από πνιγμούς, αλλά από καρδιακές ανακοπές. Η απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, δηλαδή από την ζέστη σε ένα κρύο νερό, μπορεί να προκαλέσει ανακοπές σε κάποιον που έχει πρόβλημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ