Στον ανακριτή οι πρώτοι Κροάτες ναζί χούλιγκαν της Νέας Φιλαδελφειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται αυτή την ώρα οι πρώτοι Κροάτες χούλιγκαν προκειμένου να απολογηθούν για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Οι πρώτοι αλλοδαποί έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 10:30 το πρωί. Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τις μπλούζες που φορούσαν. Σήμερα αναμένεται να βρεθούν απέναντι στον Ανακριτή οι πρώτοι 30 από τους χούλιγκαν.

Οι κατηγορούμενοι, συνολικά 105 σε αριθμό, θα ξεκινήσουν να απολογούνται σήμερα με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Κυριακή ενώ θα προσέρχονται σε ομάδες.

Την ανάκριση θα διενεργήσουν τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι. . Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

«Σκανάρουν» τρεις Έλληνες, εννέα Κροάτες και έναν Αλβανό για τη δολοφονία

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά. Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον Μιχάλη Κατσούρη, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεια από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.
Τα πλημμελήματα:

Διατάραξη κοινής ειρήνης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία
Κατοχή φωτοβολίδων

Οι πέντε ύποπτοι

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες στα φονικά εργαλεία και στο γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους 105 κρατουμένους χούλιγκαν, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του θύματος. Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοιγια το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη. Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Ο πρώτος, είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές:

15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στις 12 το μεσημέρι έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντιποινα από οργανωμένους οπαδού άλλης ομάδας. Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας. Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή. Οι σκληροί οπαδοί της Ντιναμο, εθνικιστές και επικίνδυνοι ήρθαν στην Ελλάδα με βαρύ οπλισμό: στυλιάρια, σουγιάδες, τάβλες με καρφιά, σιδερένιους σωλήνες, σουγιάδες επικαλαμίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ελέγχους που έγιναν στα σύνορα τα όπλα δεν εντοπίστηκαν, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στην εκτίμηση ότι τα προμηθεύτηκαν από Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Από ακατάσχετη αιμορραγία πέθανε ο Μιχάλης

Ένα και μοναδικό τραύμα από μαχαίρι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει την αρχική διαπίστωση των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας. Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, που έκανε τη νεκροτομή, ο 29χρονος έφερε και κάποια άλλα χτυπήματα στα χέρια, που δέχτηκε προφανώς στην προσπάθεια του να αμυνθεί, όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας. Το τραύμα από μαχαίρι στον πήχη, ωστόσο, ήταν βαθύ και έκοψε αρτηρία και αγγεία, με αποτέλεσμα ο 29χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στην Ελευσίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ