Η Ρουμανία αγοράζει αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε αγορά από τη Ρουμανία 21 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα, η τιμή των οποίων, συμπεριλαμβανομένου του οπλισμού και των ανταλλακτικών, είναι 120,5 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης 16 βαρέα πολυβόλα των 12,7 χλστ., πέντε μεσαία πολυβόλα των 7,62 χλστ., αυτόματοι εκτοξευτές χειροβομβίδων των 40 χλστ., σκοπευτήρια θερμικής απεικόνισης, ανταλλακτικά και εξοπλισμός για ειδικές αποστολές, καθώς και εκπαίδευση προσωπικού και τεχνικών.

Οι Ρουμάνοι πεζοναύτες χρησιμοποιούν πλέον μικρότερα αποβατικά σκάφη και λαστιχένια σκάφη. Τα νέα αμφίβια οχήματα θα αυξήσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ρουμάνων πεζοναυτών.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού AAVP έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν 21 στρατιώτες με εξοπλισμό και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 4,5 τόνοι.

 Με 16 μεταφορείς, το ρουμανικό ναυτικό πεζικό θα μπορεί να ξεφορτώσει με ασφάλεια περισσότερους από 300 πεζοναύτες εξοπλισμένους με όλμους και ελαφρά συστήματα μεταφοράς για αντιτεθωρακισμένες και αντιαεροπορικές επιχειρήσεις, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ