Ο Ράμα χλευάζει τους Ιταλούς που πηγαινουν στην Αλβανία για διακοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εντι Ράμα, ο άνθρωπος που ευθύνεται για την αδικαιολόγητη δίμηνη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, έχει πάρει τόσο ψηλά τον αμανέ, που δεν διστάζει να χλευάσει και τους Ιταλούς.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες από την Ιταλια καταφθάνουν στα μέρη του για διακοπές, ο Αλβανός πρωθυπουργός, έκανε προχθές Τρίτη μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αντιπαραβάλλει τη συρροή των Ιταλών στην Αλβανία, με την αποτυχημένη απόπειρα φυγής χιλιάδων Αλβανών για την Ιταλία τον Αύγουστο του 1991.

«1991 – οι Αλβανοί φεύγουν για την Ιταλία, 2023 – οι Ιταλοί φεύγουν για διακοπές στην Αλβανία», διαβάζουμε στις «συγκριτικές» φωτογραφίες της ανάρτησής του, με τον Ράμα να σχολιάζει ειρωνικά «περιμένετε, ακόμη δεν έχετε δει τίποτα…».

Για την Ιστορία, η αριστερή φωτο είναι από τότε που ένας πρωτοφανής αριθμός Αλβανών κατέλαβε το πλοίο «Vlora» που ξεφόρτωνε στο Δυρράχιο, με στόχο να μεταναστεύσουν στην Ιταλία. Ενα ταξίδι που κάθε άλλο παρά έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα, καθώς οι Ιταλικές αρχές απέλασαν με τη βία τους απελπισμένους Αλβανούς. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου 300 από αυτούς έχασαν την ζωή τους από διάφορα ατυχήματα, τις κακουχίες και την αστυνομική βία, με έναν μικρό μόνο αριθμό να καταφέρνει να ξεφύγει.

Όσο για τη δεξιά φωτο, αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ από ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Della Sera», η οποία αναφέρει σε άρθρο της πως χιλιάδες Ιταλοί, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι επιλέγουν να «εισβάλλουν» στην Αλβανία για να περάσουν τις διακοπές τους δίπλα στη θάλασσα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη ραγδαία άνοδο του Τουρισμού της. Προφανώς, ο Ράμα νιώθει πως, κατά κάποιο τρόπο, η χώρα του παίρνει το αίμα της πίσω…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ