Γενικός Πρόξενος του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη ζητά κινητοποίηση των Μουσουλμάνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ενέργειες καύσης του Κορανίου αυξάνονται στην Ευρώπη. Ο γενικός πρόξενος Τζαβάντ Μαμπούντι Φαρ είπε ότι η Τουρκία και το Ιράν μπορούν να αντιδράσουν από κοινού και να ενεργοποιήσουν τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο Τζαβάντ Μαμπούντι Φαρ, Γενικός Πρόξενος του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη, αξιολόγησε την αυξανόμενη ισλαμοφοβία στην Ευρώπη στο «National Channel».

Ο Μαμπούντι Φαρ επεσήμανε ότι τέτοιες πράξεις, ασέβειας προς το Κοράνι, λαμβάνουν χώρα παρουσία αστυνομικής προστασίας.

Ο Ιρανός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι η αστυνομική προστασία ενθαρρύνει όσους σχεδιάζουν να διαπράξουν τέτοιες ενέργειες.  «Κανείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις στο ιερό βιβλίο, είτε μουσουλμάνος είτε χριστιανός», είπε.

Από κοινού Ιράν και Τουρκία

«Όπως γνωρίζετε, η φίλη μουσουλμανική και αδελφική Τουρκία συνεργαζόταν πάντα με το Ιράν σε κάθε τομέα και αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα. Ακόμα και όταν προσβάλλεται το θρησκευτικό μας βιβλίο, μπορούμε εύκολα να δείξουμε την αντίδρασή μας με μια κοινή δράση. Από την αρχή, ο τουρκικός λαός στην Τουρκία αντέδρασε σκληρά σε αυτό ως μουσουλμανική χώρα. Πρώτα από όλα ο κ. Ερντογάν έδειξε την αντίδρασή του ως αρχηγός της χώρας με σκληρότητα. Την ίδια ώρα, η Προεδρία Θρησκευμάτων αντέδρασε έντονα με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Μαμπούντι Φαρ.

Να ενεργοποιηθεί ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας

Πρόσθεσε:

Δεν πρόκειται μόνο για το Ιράν και την Τουρκία. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας αποτελείται από πενήντα περίπου μέλη. Όλα τα μέλη, όχι μόνο η Τουρκία και το Ιράν, πρέπει να αναλάβουν δράση από κοινού. Γιατί η Ισλαμική Ομμά είναι πραγματικά λυπημένη για αυτό. Πρέπει να γίνει ένα συγκεκριμένο βήμα.

 Φυσικά, όταν βλέπουμε τη μουσουλμανική κοινότητα που είναι άνω των δύο δισεκατομμυρίων, δεν είναι εύκολη πράξη να την προσβάλεις. Η αποστολή αντιπροσωπείας για να σταματήσει αυτές τις ενέργειες μπορεί να μην είναι αρκετή. Πρέπει να γίνει μια σειρά από βήματα. Φυσικά, οι ισλαμικές χώρες δεν πρέπει να έχουν απαιτήσεις για αυτό το θέμα μόνο από τη Σουηδία ή τη Δανία. Στον διεθνή χώρο, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ως προς αυτό. Πρέπει να γίνει ένα συγκεκριμένο βήμα στη διεθνή σκηνή. Μουσουλμανική ή Χριστιανική, δεν έχει σημασία, είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ