Βρετανία: απομακρύνονται οι μετανάστες από τη φορτηγίδα όπου είχαν εγκατασταθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν να μην ήταν αρκετές οι σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις για τη φιλοξενία παράτυπων μεταναστών στην τριώροφη φορτηγίδα Bibby Stockholm, που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Ντόρσετ, στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να τούς απομακρύνει άρον άρον από τις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Αιτία, ο εντοπισμός του βακτηρίου Legionella στην παροχή νερού της φορτηγίδας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τη νόσο των Λεγεωνάριων, μια πνευμονική λοίμωξη, την οποία η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της χώρας περιγράφει ως «ασυνήθιστη, αλλά πολύ σοβαρή». Σύμφωνα με το Sky News, η απομάκρυνση των μεταναστών από τις βρετανικές αρχές έγινε -πιθανότατα- για προληπτικούς λόγους, με τη κυβέρνηση Σουνάκ να μην έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την απρόοπτη αυτή εξέλιξη.

Θυμίζουμε πως από τη Δευτέρα 7/8, οι πρώτοι μετανάστες είχαν αρχίσει να μεταφέρονται για εγκατάσταση στην Bibby Stockholm, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα σε περισσότερα από 200 υπνοδωμάτια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη μείωση του κόστους στήριξης των αιτούντων άσυλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ