Μαρία Ζαχάροβα: Οι επιθέσεις της Ουκρανίας στη γέφυρα της Κριμαίας δεν θα μείνουν αναπάντητες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί της 12ης Αυγούστου, η Ουκρανία επιτέθηκε τρεις φορές στη γέφυρα της Κριμαίας. Δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές ή θύματα, η κυκλοφορία στη γέφυρα έχει αποκατασταθεί.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι οι επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη γέφυρα της Κριμαίας δεν θα μείνουν αναπάντητες. Το σχόλιο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στη Γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους S-200 που μετατράπηκαν σε έκδοση κρούσης. Τα συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν την επίθεση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν επίσης στην Κριμαία με 20 drones, 14 από τα οποία καταστράφηκαν, έξι κατεστάλησαν από ηλεκτρονικό πόλεμο», λέει η Μαρία Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις του Κιέβου. «Η γέφυρα της Κριμαίας είναι μια καθαρά πολιτική εγκατάσταση, οι επιθέσεις σε αυτήν είναι απαράδεκτες. Οι ουκρανικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ των αμάχων», πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στη γραμμή επαφής, παρά την κολοσσιαία βοήθεια της Δύσης. Από αυτή την άποψη, το Κίεβο προσπαθεί «με τη βοήθεια ανάξιων τρομοκρατικών μεθόδων να χτυπήσει τις αστικές εγκαταστάσεις και τους αμάχους», αναφέρει η έκθεση.

«Τέτοιες ενέργειες δίνουν στη διεθνή κοινότητα άλλη μια ευκαιρία να πειστεί για την αληθινή φύση του καθεστώτος του Κιέβου. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τις βάρβαρες μεθόδους του Κιέβου και δεν θα μείνουν αναπάντητες», συνόψισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Το βράδυ της 12ης Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στην Κριμαία με 20 drones,  14 UAV καταστράφηκαν, οι υπόλοιπες κατεστάλησαν με ηλεκτρονικό πόλεμο.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, ανακοίνωσε δύο πύραυλους που κατέρριψαν κοντά στο στενό του Κερτς. Αργότερα, ανέφερε άλλη μια επίθεση UAF στην ίδια περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους S-200 . Όλοι τους καταστράφηκαν από το σύστημα αεράμυνας, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ