Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Σκιάθο και Εύβοια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή Ήμερος Τόπος στον Ασπρόπυργο εκδηλώθηκε φωτιά νωρίτερα το απόγευμα και στο σημείο έσπευσαν επίγειες, αλλά και εναέριες δυνάμεις.

Οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλά είναι τα νέα και από την Σκιάθο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις 6.15 το πρωί σε δασική έκταση στη χερσόνησο Πούντα, οριοθετήθηκε.

Στο σημείο παραμένουν και εξακολουθούν να επιχειρούν 22 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, για την κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν και δύο αεροσκάφη. Μάλιστα, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η φωτιά είχε οριοθετηθεί, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε επίσημα η υπηρεσία το μεσημέρι.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η νέα φωτιά που είχε ξεσπάσει επίσης το μεσημέρι στην Εύβοια, αυτή τη φορά στην περιοχή Πόρτο Λάφια της Δ.Ε. Στυραίων του Δήμου Καρύστου, όπου παραμένουν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ. Νωρίτερα επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οπως αναφέρει το evima.gr, η φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ και επιτόπου έσπευσαν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

evia fotia
Η κολώνα της ΔΕΗ από την οποία προκλήθηκε η φωτιά (η μεσαία)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ