Σέρβος αξιωματούχος: Ο Αλμπίν Κούρτι εμπλέκεται στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πήγε στο Τέτοβο των Σκοπίων για να προωθήσει το φασιστικό σχέδιο της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας.

Συγκεκριμένα,  ο Πέταρ Πέτκοβιτς δήλωσε ότι «η προτροπή του Πρωθυπουργού των Προσωρινών Θεσμών της Πρίστινα, Άλμπιν Κούρτι, τα Σκόπια να πλησιάσουν το αυτοαποκαλούμενο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βουλγαρία και να μείνουν μακριά από τη Σερβία, είναι μια αγανάκτηση και επαναλαμβανόμενη ανοησία, γιατί με τέτοιες δηλώσεις που κάνει εμπλέκεται ανοιχτά στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων.

1 71

«Πέτκοβιτς: Η προτροπή του Κούρτι να έρθουν τα Σκόπια πιο κοντά στο λεγόμενο Κόσοβο είναι ανοησία», γράφει το Tanjug.

Ο Πέτκοβιτς είπε ότι ο Κούρτι πήγε στα Σκόπια για να ενθαρρύνει τις πιο ακραίες πολιτικές δομές των Αλβανών σε αυτή τη χώρα και να προωθήσει το φασιστικό σχέδιο της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας.

«Δηλώνοντας τον εαυτό του πολιτικό και ιδεολογικό μέντορα όσων θα αποσταθεροποιήσουν και θα διχάσουν τα Σκοπια, ο Κούρτι επέκτεινε την πολεμική του αποστολή από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια στα γύρω εδάφη, τα οποία θεωρεί αναπόσπαστο μέρος του τρελού εγχειρήματός του για την οικοδόμηση της Μεγάλης Αλβανίας», δημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο τις δηλώσεις Πέτκοβιτς.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ