Στο πλευρό της Ελλάδας η Ινδία: Η Αγγλία λεηλάτησε τον Παρθενώνα, το σημαντικότερο μνημείο του κόσμου, να επιστραφούν τα γλυπτά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Τα αφιερώματα των Ινδών είναι καθημερινά πλέον, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, έκανε ειδική εκπομπή για τα γλυπτά του Παρθενώνα!

Ο παρουσιαστής ανέφερε πως τα μάρμαρα είναι από τα πιο σημαντικά της ιστορίας και πως ο Παρθενώνας, είναι το πιο σημαντικό μνημείο στο κόσμο!

Χαρακτηριστά δε, ο τίτλος της εκπομπής είναι: ”Οι Άγγλοι λεηλάτησαν την Ελλάδα”!

https://youtu.be/9kNG73mJGSU

Η Ινδία θα αναλάβει την προεδρία της ομάδας των ισχυρών χωρών της G20 φέτος και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον ρόλο για να πιέσει τους πρώην αποικιστές να δώσουν πίσω αντικείμενα που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορικής τους εποχής.

Αυτό προέκυψε καθώς η χώρα σχεδιάζει να πιέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραδώσει πίσω χιλιάδες θησαυρούς που ισχυρίζεται ότι λεηλατήθηκαν από την επικράτειά της κατά τους αιώνες της αποικιακής κατοχής.

Η διπλωματική προσπάθεια της Ινδίας για την ανάκτηση αντικειμένων που συνδέονται με την Ινδία επικεντρώνεται στο διαμάντι Koh-i-Noor, ένα από τα μεγαλύτερα κομμένα διαμάντια στον κόσμο. Το Koh-i- βρίσκεται στα κοσμήματα του στέμματος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 1849.

Το επιχείρημα είναι τεταμένο και αμφιλεγόμενο. Ορισμένα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπεται νόμιμα να παραδίδουν αντικείμενα από τη συλλογή τους, ενώ πολλοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η πραγματική προέλευση ορισμένων αντικειμένων – όπως το Koh-i-Noor – αμφισβητείται ή ότι αποκτήθηκαν νόμιμα.

ν τω μεταξύ, το “ξεκαθάρισμα με το παρελθόν” της ίδιας της Ινδίας – εστιάζοντας μόνο στα τεχνουργήματα που διεκδικεί για τον εαυτό της – θα ήταν η μεγαλύτερη απόπειρα επαναπατρισμού που έχει αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ώθηση προέρχεται από την κορυφή της ινδικής κυβέρνησης και είναι μία από τις προτεραιότητες για τον Ναρέντρα Μόντι, τον πρωθυπουργό της χώρας.

Οι προσπάθειες για την επιστροφή των θησαυρών θα μπορούσαν να επηρεάσουν ακόμη και τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ